ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Unitat política per fer front a la crisi del coronavirus

www.andorradifusio.ad

La llei de mesures urgents per fer front a la crisi derivada de la Covid-19 ha estat aprovada per assentiment de tots els grups parlamentaris.

Al Consell General d'aquest dilluns al matí, amb la meitat dels representants polítics, s'ha evidenciat la gravetat de la situació i la responsabilitat de totes les formacions, que han assegurat deixar de banda les ideologies per arribar a acords ràpids per ajudar els ciutadans i les empreses a sortir d'aquesta situació.

No obstant això, tots han reconegut que després de la crisi sanitària arribarà una forta crisi econòmica i per aquest motiu s'han mostrat disposats a seguir col·laborant com fins ara per planificar una segona fase d'accions de reactivació econòmica.

Carles Naudi, president del grup parlamentari de  Ciutadans Compromesos, ha apuntat a "noves mesures d'impuls". "Ens toca ser valents i caldrà trencar clixés", ha avançat.

Josep Pintat, president del grup parlamentari de Terceravia+UL+I, ha qualificat la situació "d'economia de guerra", un moment en el qual "l'Estat és el pal de paller". Per això ha donat suport a les mesures tot i alertar que "no seran suficients".

Al seu torn, Ferran Costa, president del grup liberal, ha volgut incidir en el concepte que ha marcat l'elaboració de les mesures: "el principi de corresponsabilitat". És plenament conscient "que no hi haurà ningú del tot satisfet" però ha remarcat que "l'impacte econòmic i social afectarà tohom".

Pere López, president del grup socialdemòcrata, ha posat en relleu la necessitat de "donar continuïtat a les línies de diàleg i treball conjunt", així com "pensar en una segona fase amb mesures més valentes". Ha posat sobre la taula "la injecció directa a empreses i autònoms".

Finalment, la presidenta suplent del grup demòcrata, Mònica Bonell, confia "que puguem mirar de cara la covid19 en uns dies i començar a aixecar restriccions". Preveu que "serà llavors el moment d'encarar una segona fase" per recuperar l'economia.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest 23 de març al migdia en què es detallen les principals mesures:

Informa: Redacció

Comparteix:

34.239.179.228