ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern crearà un registre per a persones acomiadades durant la crisi del coronavirus i descarta la suspensió temporal de llocs de feina de moment

www.andorradifusio.ad

El Govern crearà un registre electrònic de seguiment per a aquelles persones que hagin perdut la feina durant la crisi. Estarà disponible a treball.ad i a la pàgina web dedicada a la informació sobre el coronavirus.

A més, el ministre portaveu, Eric Jover, ha confirmat que de moment no regularan aspectes com la suspensió temporal de feina. Assegura que si la situació s'allarga molt i el paquet econòmic no fos suficient, s'emprendrien noves mesures.

Ha afirmat que "no es vol aplicar aquest element a hores d'ara", ja que la prioritat és "garantir que les retribucions siguin del 100%".

Un total de 1.279 temporers s'han posat en contacte amb el Govern

La xifra de temporers s'ha incrementat en prop de 300 persones respecte a les presentades ara fa uns dies. Les dificultats de mobilitat segueixen sent el principal escull a l'hora de facilitar la repatriació d'aquests temporers, en la seva majoria argentins.

Precisament, aquestes restriccions es veuran incrementades, arran de la decisió del Govern espanyol d'incrementar l'estat d'alarma 15 dies més. El ministre portaveu ha remarcat que en el cas andorrà "no canvia res" i que la reducció de la mobilitat exterior suposarà "menys risc de nous contagis".

A més, Jover també ha explicat que hi ha 36 andorrans fora del país que han contactat amb Exteriors per tornar. Des de Govern estan agilitzant els tràmits per facilitar l'operació retorn el més aviat possible.

Roda de premsa completa del ministre portaveu Eric Jover d'aquest 22 de març al vespre:Informa: Joel Romero

Comparteix:

54.160.19.155