Els usuaris del Servei de vida independent entren a la cuina d'un restaurant per reforçar les habilitats culinàries 

www.andorradifusio.ad

Potenciar l'autonomia en relació amb les habilitats culinàries a través d'un taller. Aquest ha estat l'objectiu de la segona de les iniciatives socials organitzades per la Creu Roja i el Grup Kanalla que aquesta vegada s'ha dirigit als usuaris del Servei de vida independent de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell

El principal objectiu del taller  ha estat reforçar les habilitats culinàries dels participants. Després d'una part teòrica, els integrants del taller han realitzat una part pràctica amb una clara finalitat: motivar a entrar a la cuina i enriquir el coneixement que es necessita per fer-ho. En aquest sentit, es tracta d'un procés que, a part de diversió i teixir vincles, busca guanyar autonomia. 

Un dels participants, el Xavi Sánchez, ha explicat que en la seva elaboració hi ha posat pollastre, llenties i arròs, entre altres ingredients. La també integrant en l'acció, Giovanna Ferreira, ha gaudit molt fent l'activitat i confessa que potser sí que s'animarà a repetir aquests plats a casa seva, ja que considera que no ha estat difícil. 

Per la seva banda, Víctor Barragán, el cuiner del restaurant Mood, a on s'ha desenvolupat l'acció, ha subratllat que ha rebut molt bona valoració per part dels alumnes, sobretot a l'hora de "conèixer nous ingredients i les tècniques que els hem ensenyat", afegint que "ha estat una experiència molt bonica també per a nosaltres". 

Des del Servei de vida independent de la FPNSM, la tècnica Míriam Guitard ha destacat que "estar a dins d'un restaurant del país afavoreix dur a terme activitats de caràcter inclusiu i comunitari" com aquesta, afegint que també permet "treballar habilitats de cara a l'emancipació". 

El primer any del Servei de vida independent, que permet als usuaris que tenen algun tipus de discapacitat intel·lecutal viure de forma autònoma comptant amb diversos suports, va ser el 2015 i s'hi van adherir 7 usuaris. Un volum que ha anat a l'auge en els darrers anys fins a gairebé triplicar-se aquest 2021. La previsió és que encara pugui créixer d'aquÍ a final d'any. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pere Besolí 

Comparteix:

L'aniversari 70+1 de l'Esbart Santa Anna arriba amb estrenes, homenatges i una invitació a tots els esbarts del país Els importadors de carburants preveuen una certa estabilitat de preus després de l’augment des del desconfinament