"El que es va pretendre és que calléssim i no hem callat"

www.andorradifusio.ad

L'activista Vanessa Mendoza, absolta d'un delicte de desprestigi de les institucions per unes declaracions a l'ONU el 2019, té clar que no pararà. Ara el repte de l'associació que presideix, Stop Violències, és aconseguir despenalitzar l'avortament i que sigui accessible. Ho ha dit a l''Avui serà un bon dia' de Ràdio Nacional.

Per unes declaracions sobre la penalització de l'avortament a l'ONU el 2019 la fiscalia li demanava quatre anys de presó i 30 mil euros de multa.

"La denúncia que se'm fa cap a la meva persona la signa el senyor Xavier Espot i Zamora. Té noms i cognoms. No és un ens com el Govern."

Vanessa Mendoza, presidenta de Stop Violències

Però per als tribunals, la llibertat d'expressió és per sobre del prestigi. L'advocat de la presidenta de Stop Violències, Miquel Bellera, ha defensat que "el dret al prestigi que el codi penal contempla no és en cap cas un dret fonamental". Mendoza va més enllà i ha opinat que el que es va pretendre "amb nosaltres, i forma part de la meva persona, és que calléssim".

Ha considerat que la denúncia buscava "un càstig exemplificant i no hem callat. Per això no em crec encara que ens hagin absolt. No ens hem comportat com les bones dones que tothom esperava".

Ara el repte és clar: despenalitzar l'avortament i que sigui accessible. "Volem avortar a casa", deia a Ràdio Nacional Mendoza. Fent política social des de la seva associació, Stop Violències, que des del 2018 ajuda mig centenar de dones a avortar cada any.

De moment, no es planteja denunciar el Govern, però insisteix:

"A Andorra hem viscut i vivim entre les nostres fronteres i ens oblidem que el món és molt més gran. I coses que ens semblaven quotidianament normal ens hem de plantejar que ja no ho són."

Vanessa Mendoza, presidenta de Stop Violències

Informa: Redacció

Comparteix:

El SAM s'estrena amb èxit de convocatòria  Andorra ja supera els 85.000 habitants