ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els vianants destaquen l'amplada de les voreres de la part alta de Meritxell

www.andorradifusio.ad

Donar preferència al vianant ha estat una prioritat de les obres a l'avinguda Meritxell, també a la part alta que continua oberta al trànsit però on s´han ampliat les voreres i s´ha reduït la calçada del carrer. Això ha fet que en la seva plena entrada en funcionament alguns continuessin amb vells hàbits. Amb tot, el vianant valora el canvi.

Aquest divendres al matí encara es treballava en els últims detalls dels terra de les voravies a l´alçada de l´encreuament de Dr. Molines.

En el tram que va del carrer Prat de la Creu al carrer de les Canals, les voreres s´han eixamplat notòriament. En alguns trams, fins i tot, han doblat l'amplada original.

"Ja la tenim i estem contents, ara a caminar a gust", deia el director de restauració de Pyrénées, David Fraissinet. Els veïns de la zona celebren que hi hagi "més espai". Molts agraeixen el canvi i no es queden aquí. "Suposo que algun dia (la part alta) també serà per vianants". També els turistes destaquen com poden "gaudir una mica més i caminar com a les principals capitals europees".

S´han reduït els elements urbans per passejar amb més tranquil·litat però, sí hi ha alguna cosa que es troba a faltar, com "les papereres", diu un ciutadà.

I per mantenir l´avinguda neta n´hi ha que posen en dubte el color del terra. Els preocupen "els xiclets", la brutícia i "que s'ennegreixi" el nou paviment.

Pel que fa al carrer s´ha reduït la calçada a 6 metres i es conserva el doble sentit amb una velocitat limitada a 30 km/h.

També s´ha reduït la zona de parada, una situació a la qual molts s´hi s´hauran d´acostumar, i és que avui encara n´hi havia que forçaven una parada improvisada.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Anna Romagosa /Pere Besolí

Comparteix:

3.214.184.250