Les coses de la Martina

Comparteix:

Les coses de la Martina: La Martina i el Pau

Les coses de la Martina és la primera sèrie d'animació infantil produïda íntegrament per RTVA. És una creació del Club Piolet i s'ha estrenat amb motiu del programa 3.500. 

La Martina és una nena de 5 anys curiosa i activa,  i amb ella viurem aventures de tot tipus amb l'objectiu de transmetre valor fonamentals per l'educació dels infants com l'amistat, la solidaritat, la responsabilitat i la seguretat en un mateix. 

També ens dona consells d'estalvi energètic amb el Pau Pampalluga, de FEDA, i ens explica com actuar davant casos de risc amb el Vallineu, la mascota de Protecció Civil. 


 • La Martina i el Pau: Bombeta fosa

  La Martina està jugant amb el Groguet i el Pau Pampalluga quan es fon una bombeta. Han de canviar-la i avisen la mare. Abans de posar la nova, el Pau alerta la mare que primer ha d'apagar l'interruptor perquè no hi hagi cap perill. La mare apaga l'interruptor i desendolla la làmpada per a més seguretat.

 • La Martina i el Pau: Els aparells elèctrics no es mullen

  La Martina vol rentar la torradora i en aquell instant apareix el Pau Pampalluga per recordar-li que els aparells elèctrics no es poden mullar i han d'estar lluny de l'aigua. 

 • La Martina i el Pau: Així no es fa

  El Jordi està torrant pa a la torradora per a la Matina i el Pau Pampalluga. Ells tenen molta gana però les torrades no surten, així que el Jordi agafa una cullera per treure-les. Però el Pau l'atura! L'avisa que a la torradora no s'hi pot posar res que no sigui pa perquè ens podem enrampar,  ni tampoc posar-la cap per avall. S'ha d'esperar sempre que acabi.

 • La Martina i el Pau: Els endolls

  A la Martina se li ha acabat la bateria de la tauleta. La vol carregar però l'endoll està espatllat. En aquell moment apareix el Pau Pampalluga i l'alerta que els endolls espatllats són perillosos perquè poden enrampar i escalfar-se més del normal, provocant guspires i foc. Per arreglar-lo s'ha de trucar un professional, afegeix el Pau.

 • La Martina i el Pau: Els aparells lluny de l'aigua

  La Martina se'n va a dutxar decidida a escoltar la seva música preferida col·locant-hi un reproductor al costat. De sobte apareix el Pau Pampalluga i li explica que no pot posar cap aparell elèctric a prop de l'aigua perquè si es mullen es pot fer molt de mal. 

 • La Martina i el Pau: No tapis el radiador

  La Martina ha deixat la tovallola sobre el radiador perquè estigui calenta quan surti de la dutxa. Però llavors apareix el Pau Pampalluga i li explica que si tapa el radiador, la tovallola fa una barrera i no deixa sortir la calor. També l'adverteix que si en lloc d'un radiador, fos una estufa elèctrica, s'hi podria calar foc. 

 • La Martina i el Pau: Les sabatilles

  La Martina està a punt de dutxar-se quan apareix el Pau Pampalluga i l'adverteix que no porta les sabatilles. La Martina creu que no passa res perquè el terra està calent, però el Pau l'avisa que anar descalça és perillós. 

 • La Martina i el Pau: Apaga les llums

  La Martina està jugant a casa. Primer a l'habitació, després a la cuina i també amb l'ordinador. Quan arriba el Pau es troba que la Martina s'ha deixat totes les llums enceses i li explica que és important que quan surti d'una habitació apagui la llum per estalviar diners i energia. 

 • La Martina i el Pau: Les bombetes

  La Martina, el Pau Pampalluga i el Groguet passegen pel món de les idees quan la Martina es crema amb una bombeta. El Pau li explica que és perquè la bombeta no és de leds, un tipus de bombeta que no crema i dura molt més.  

 • La Martina i el Pau: Apaga-ho tot!

  El Club Piolet incorpora un nou personatge: el Pau Pampalluga, que ensenya a la Martina a estalviar energia. En aquest primer episodi, el Pau explica a la Martina que ha d'apagar tots els aparells totalment quan els deixa de fer servir. Si els mantenim en repòs o els apaguem des del comandament continuen consumint energia. 

Facebook

Twitter