Les coses de la Martina

Comparteix:

Les coses de la Martina: Segona temporada

Les coses de la Martina és la primera sèrie d'animació infantil produïda íntegrament per RTVA. És una creació del Club Piolet i s'ha estrenat amb motiu del programa 3.500. 

La Martina és una nena de 5 anys curiosa i activa,  i amb ella viurem aventures de tot tipus amb l'objectiu de transmetre valor fonamentals per l'educació dels infants com l'amistat, la solidaritat, la responsabilitat i la seguretat en un mateix. 

També ens dona consells d'estalvi energètic amb el Pau Pampalluga, de FEDA, i ens explica com actuar davant casos de risc amb el Vallineu, la mascota de Protecció Civil. 


 • Les coses de la Martina T2 capítol 24 - Un bon tros de pa

  La Martina juga amb un tros de pa que ha trobat a la cuina. Riuen explicant-se acudits, fan veure que la llesca de pa és una catifa voladora i que les molles formen una gran nevada. Però cap a mitja tarda la Martina comença a tenir ganar i li proposa un altre joc al pa: fer un bon berenar. El primer que ha de fer la llesca és ficar-se dins la torradora...Què passarà?

 • Les coses de la Martina T2 capítol 23 - En Marronet vol ser bomber

  En Marronet ha vist una pel·lícula on es produïa un incendi i vol ser bomber. La Martina li explica que haurà de passar unes proves i tots dos se'n van cap a la caserna. En Marronet s'emprova el casc i les botes, però baixar per la barra ja és més complicat.

 • Les coses de la Martina T2 capítol 22 - Una prova d'amistat

  La Martina està jugant amb el Marronet però està cansada de fer sempre el mateix. El Marronet li proposa moltes activitats divertidíssimes. Tot i això, la Martina el que vol és jugar amb el follet dels contes i va a buscar-lo. Quan el troba, el follet li diu que si vol jugar amb ell ha de passar unes proves. Però quan ho aconsegueix, la Martina ja no vol jugar amb ell. Prefereix tornar a jugar amb el Marronet, que sempre vol estar amb ella sense fer-li passar proves. La Martina ha après una lliçó molt important sobre l'amistat.

 • Les coses de la Martina T2 capítol 21 - Viatge al passat

  El pares de la Martina han preparat un cap de setmana en una casa molt especial on faran un viatge en el temps, com si fossin persones dels anys 30 del segle XX. La Martina explora alguns dels seus racons i descobreix com no hi havia aixetes, els esglaons eren de fusta i grinyolaven, com no hi havia aigua calenta, com rentaven la roba sense rentadores i com cuinaven a la llar de foc.  I el més important, esbrina com jugaven els nens i nenes del passat. 

 • Les coses de la Martina T2 capítol 20 - Malsons

  El Fosquet dorm quan de sobte alguna cosa l'inquieta. Té un malson horrorós en què una granota el persegueix perquè se'l vol menjar. Quan es desperta espantat, s'adona que és un malson i es torna a dormir, però la granota apareix una altra vegada. Així que se'n va al llit de la Martina, però ella el fa fora perquè ocupa molt d'espai. Després d'unes dies, és la Martina qui té malsons. Què farà?

 • Les coses de la Martina T2 capítol 19 - La vida és dolça

  La Martina té ganes d'un dinar especial però el pare està preparant sopa i peix. Ella, tota empipada, maquina una alternativa amb el Marronet i junts marxen sense dir res a la botiga de llaminadures. Mentre a casa els pares de la Martina estan molt preocupats perquè no saben on és, la nena i el Marronet es posen les botes. Una estona després, però, comencen a tenir molt mal de panxa i s'adonen que potser s'han equivocat de menú i no haurien d'haver marxat sense dir res. 

 • Les coses de la Martina T2 capítol 18 - Parlant la gent s'entén

  El Groguet vol jugar mab un bolígraf però no s'entenen. El boli no para de saltar i el Groguet no sap què li vol dir. LLavors apareix la Martina decidida a trobar algú que parli la llengua dels bolígrafs. Finalment troben un paper que pot donar un cop de mà. Esbrinaran a què vol jugar el bolígraf?

 • Les coses de la Martina T2 capítol 17 - La clau de tot

  La Martina es troba una clau al terra de l’habitació. És una clau perduda i la Martina fa tot el possible per esbrinar quina porta obre. Quan ho descobreixen, la clau no està gaire satisfeta, però la Martina l’ajuda a veure les coses d’una altra manera.

 • Les coses de la Martina T2 capítol 16 - Un objecte màgic

  La Martina està jugant a la seva habitació quan de cop veu una carta que comença a aparèixer i desaparèixer. Està una mica espantada fins que la carta li explica que que forma part del joc de cartes d'un mag molt important. La Martina, emocionada per tots els llocs que descobreix la carta cada dia, decideix acompanyar-la. 

 • Les coses de la Martina T2 capítol 15 - A rentar-se les dents!

  A la Martina li costa una mica rentar-se les dents, sempre es fa la ronsa, però un dia té un malson i coneix una boca bruta. Tot canvia de cop, descobreix no només la importància, sinó el plaer d'unes dents ben netes!

Facebook

Twitter