- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Preocupació de transportistes i constructors pels efectes de la vaga de funcionaris

  Noticies » Economia   09 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Preocupació entre els agents econòmics per l'afectació que pugui tenir la vaga. L'Associació de Transportistes demana que no es dificulti el pas de mercaderies per la frontera per evitar-ne bloqueig. Els contractistes d'obres, per la seva banda, esperen que l'aturada no provoqui problemes en els tràmits administratius.

Habitualment, el pas de transportistes i mercaderies per la duana i la burocràcia associada a la importació i exportació de productes no és senzilla. Ho considera el gerent de l'Associació de Transportistes i Carburants, Víctor Filloy. Per això, creu que la vaga de funcionaris pot tenir un impacte negatiu per al sector.

Els transportistes entenen les reivindicacions del funcionariat, però demanen que es compleixin els serveis mínims que s'estableixin, especialment a la duana. En cas contrari, els camions de mercaderies podrien quedar-se bloquejats a la frontera i això provocaria la pèrdua dels productes frescos i llargues retencions a la carretera. Un problema que es podria veure agreujat per coincidir en temporada d'hivern i les habituals cues d'entrada i sortida del país amb l'augment de l'afluència de turistes. El sector està preocupat també pels tancaments de la frontera amb França per causes meteorològiques. Asseguren que amb la situació que s'ha viscut els darrers dies no poden plantejar alternatives de transport per les carreteres franceses.

Recels també entre els constructors d'obres. Des d'Acoda apunten que la vaga pot suposar un perjudici pel desenvolupament del sector. Especialment, en temes administratius. Víctor Filloy considera que l'aturada podria provocar el bloqueig, per exemple, en la gestió de permisos d'obres o l'execució de nous projectes. Això podria derivar en un ajornament de les obres i possibles sancions per als contractistes.

Per altra banda, de moment, els grans centres comercials no creuen que la vaga puguin tenir una gran afectació en el seu dia a dia, tot i que es mostren prudents.

Informa: Marc Guadilla