Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

El Govern convoca els sindicats dimarts per discutir els serveis mínims durant la vaga

www.andorradifusio.ad

El Govern ha convocat per dimarts els sindicats de la funció pública per començar a negociar els serveis mínims. Aquest asseguren que no plantejaran cap proposta i que es limitaran a atendre el plantejament de l'executiu. Això sí, deixen clar que no acceptaran imposicions.

En aquesta trobada hi seran presents el cap de Govern i com a mínim els ministres d´Interior i de la Funció Pública. Des de la plataforma de sindicats esperen que el Govern mogui fitxa i reiteren la seva posició, esperen una proposta per part de l'executiu per definir la graella de serveis mínims, però sense presentar una contraproposta. En tot cas asseguren que no acceptaran cap imposició. "El Govern ha de proposar, perquè la pilota està sobre la seva teulada. A partir d'aquí, nosaltres veurem si podem complir aquests serveis mínims o no", adverteix el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.

La plataforma espera que els sindicats de funcionaris comunals se sumin a la vaga, començant pel d'Andorra la Vella, amb els quals es reuniran aviat per conèixer el seu posicionament, si no és de forma efectiva, almenys com a suport. "Que no tinguin l'organització suficient per anar a una vaga ho entenem, però el que ens agradaria és que hi donessin suport, perquè els afecta", reiterava Ubach.

Ubach assegura que no té informació oficial de la postura del SITCA. Unes afirmacions que contradiuen les de Conxita Marsol, que dijous assegurava que els funcionaris comunals li havien garantit que no farien vaga.
Dimecres vinent membres de la plataforma de funcionaris assistiran a l'assemblea de l'associació de funcionaris d'Escaldes-Engordany, de la qual ha de sortir un posicionament respecte de la vaga. També tenen previst assistir a la que convocarà el sindicat de funcionaris del comú de la Massana amb el mateix objectiu.

Informa: Joan Antoni Sarmiento

Comparteix: