Anul·lades les activitats lúdiques i transport públic al 30% de la capacitat

www.andorradifusio.ad

Al marge del tancament dels centres educatius del país l'Executiu també ha informat d'altres mesures restrictives pel que respecta a l'activitat quotidiana.

S'anul·len les activitats extraescolars i totes les lúdiques o esportives organitzades per l'administració. Es recomana també que s'anul·lin activitats similars privades, que en cas de celebrar-se no podran acollir més d'un terç de la capacitat prevista als llocs on s'han de celebrar.

Tot i la situació, que obliga a activar més mesures de les que ja s'havien previst, Xavier Espot ha fet una crida a la calma i tot i que ara seria desproporcionat, no es descarta un tancament de fronteres. Diu que no hi ha cap indici per pensar que "la cosa empitjorés molt" però que és una possibilitat que "no descartem", tot insistint que "en aquest moment seria absolutament desproporciont i produiria en la nostra economia i en la nostra societat efectes molt perjudicials i contraproduents".

Es recomana a les persones de més de setanta anys o més vulnerables que es quedin a casa.

El transport públic funcionarà amb un 30% de la seva capacitat a partir del dilluns i es restringiran les visites als centres de dia de la gent gran. El centre penitenciari també ha suspès totes les visites íntimes i familiars. A més, s'han cancel·lat les activitats impartides per gent externa al mateix centre.

També s'ha previst mantenir l'activitat a les estacions d'esquí, tot i que ja s'havia acordat reforçar les mesures preventives.

 

Torna a veure l'entrevista completa del cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez, quan vulguis i des d'on vulguis:

 
Informa: Laura Massegú-Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Romagosa-Kevin Ribeiro

 

Comparteix:

Tancament de l'escola andorrana de batxillerat a partir d'aquest divendres i tots els centres escolars a partir de dilluns Recomanacions de Salut sobre el coronavirus