Arriba la primera remesa de material sanitari, que es completarà dilluns amb les mascaretes

www.andorradifusio.ad

El Govern no ha donat d'aquest divendres al vespre les dades sanitàries respecte de la crisi del coronavirus. Sí ha dit, però, que la primera remesa de material sanitari i els lots de cribratge ja han arribat, les mascaretes ho faran dilluns. També s'ha anunciat que prop d'un miler de temporers, la majoria argentins, ja s'han inscrit al registre del Govern. El ministre portaveu també ha xifrat en el 71% la reducció de l'índex de criminalitat.

Sense dades sanitàries, però amb la notícia que ja ha arribat la primera remesa de guants, gels desinfectants i lots de detecció de la Covid-19 d'un sol ús. És la informació que ha donat el ministre portaveu, Eric Jover, en la darrera compareixença. Les esperades mascaretes no arribaran fins dilluns.

Jover també ha avançat que 985 persones s'han inscrit al registre de temporers habilitat pel Govern; la majoria, 705, són argentins. L'executiu no té la dada de quants temporers encara queden al país, per això torna a fer una crida perquè s'inscriguin al registre."Continuem encoratjant els temporers a posar-se en contacte amb l'administració i agilitar tots aquells passos per poder retornar al seu país. Les limitacions associades a la mobilitat internacional i el transport aeri són cada cop més grans", recordava.

S'obren 4 nous expedients per incompliments de les mesures

Aquest divendres l'executiu ha obert 4 expedients, un per preus abusius de gel desinfectant.

També ha explicat que l'índex de criminalitat des de l'inici de la crisi s'ha reduït el 74% respecte del mateix període de l'any passat.

Pel que fa a les possibles sancions, el ministre ha dit que la llei d'estats d'alarma i d'emergència que es preveu entrar a tràmit aquest dissabte donarà eines a la policia per fer complir les recomanacions de confinament. De moment la via que poden seguir és la que permet la llei de salut pública, que inclou sancions entre 1.000 i 20.000 euros

Informa: Anna Pifarré-Sílvia Mestre

Comparteix:

Nombroses denúncies a les xarxes socials contra conductes incíviques per l'epidèmia Els hotels no preveuen començar a recuperar-se de la crisi del coronavirus fins al juny