Assandca calcula que hi ha uns 400 casos nous de càncer cada any

www.andorradifusio.ad

L'associació contra el càncer, Assandca, assegura que hi ha uns 400 casos de càncer nous cada any a Andorra, lluny de les dades que ofereix Govern. Josep Saravia denuncia que no s'estan fent proves a Catalunya per culpa de la Covid-19. El president ha fet aquestes declaracions en la presentació de la setena caminada contra el càncer, que enguany serà virtual.

Assandca ha reiterat que la manca d'estadístiques sobre malalts de càncer a Andorra dificulta la lluita contra la malaltia. Segons els seus càlculs, fets en funció de les previsions de l'Associació Espanyola d'Oncologia, la xifra de nous malalts arribaria a Andorra a uns 400 afectats cada any, lluny del centenar que assegura el Govern, segons ha explicat el seu president, Josep Saravia.

Saravia ha lamentat que la incidència de la Covid-19 a Catalunya està afectant els malalts de càncer i la detecció de nous afectats. "La majoria de proves estan parades, perquè els hospitals comencen a tenir saturació i la prioritat és la Covid-19 i les altres coses queden una mica de costat", ha explicat.

Setena caminada contra el càncer virtual

Assandca ha presentat aquest dimarts al matí, amb el suport del grup Pyrénées i de la Fundació Jacqueline Pradère, la setena caminada contra el càncer, que enguany serà virtual.

Els interessats hauran de comprar la samarreta a Pyrénées, pagant la voluntat, i el dia 25 d'octubre podran participar en la caminada enviant fotos al web o per WhatsApp.

Assandca farà un mural amb totes les aportacions. La recaptació anirà destinada a campanyes de conscienciació i a assistència psicològica als pacients.  

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares-Arxiu RTVA

Comparteix:

Una donació permet Autea tancar el finançament del programa Suport a casa 6 a 9 anys Grandvalira no preveu limitar l'aforament als remuntadors però sí obligarà a portar mascareta homologada