ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Creen una base de dades dels accidents de trànsit per aplicar millors mesures correctives

www.andorradifusio.ad

Detectar els punts negres de la xarxa viària serà possible gràcies al nou projecte de la Taula de Mobilitat. A més aquesta eina unificarà en una mateixa base de dades tota la informació sobre sinistralitat viària del país i permetrà un disseny més eficaç de les campanyes i les accions de prevenció.

El projecte té com a objectiu reduir la sinistralitat a la xarxa viària i aconseguir l'objectiu de cap víctima a les carreteres. Recopilant les dades de tots els accidents, es preveu tenir una estadística eficaç de les causes que els provoquen, per poder actuar amb mesures preventives i detectar els punts negres.

Els membres de la Taula de Mobilitat han treballat els darrers mesos en la unificació de criteris per elaborar els impresos que a partir d’ara omplen en qualsevol accident de circulació els agents de policia o de circulació comunals.

Una base de dades única tractarà la informació a temps real

La policia i algun comú ja emmagatzemaven les dades en una base informatitzada. L’inconvenient és que la seva presència no es requereix en tots els accidents de trànsit, per aquest motiu és molt important el paper dels agents de circulació comunals.

La tardor vinent és previst que es comencin a fer les primeres proves pilot, però des d’aquesta setmana que s’ha constituït la plataforma que ja s’ha començat a recollir i enviar la informació.

Informa: Sílvia Mestre/Hèctor Romance
Imatges: Jordi Seabra/Guillem Casal

Comparteix: