Els càmpings confien en el turisme de proximitat per salvar l'estiu

www.andorradifusio.ad

El món del càmping espera amb candeletes l'obertura total de les fronteres per rebre clients. El sector espera amb incertesa les vacances d'estiu, però confia que espanyols i francesos especialment apostin pel turisme de proximitat. Seguretat sanitària i natura és el reclam del país. L'obertura de la frontera amb Espanya serà finalment el 22 de juny.

Els càmpings encara tenen caravanes aparcades des de l'hivern, sense que els propietaris hagin pogut rescartar-les pel confinament. La Covid-19 va estroncar una temporada que estava funcionant bé i ha generat molts dubtes sobre l'estiu.

L'obertura de la frontera amb Espanya ha de marcar el tret de sortida per al retorn dels clients. Juan Antonio Azurmendi, gerent del Càmping Borda d'Ansalonga, explica que ja s'ha perdut la primavera però confia que faran "un estiu normalet". "No serà el de l'any passat, perquè va ser excepcional, però ens conformem a començar a sentir el soroll de les caixes registradores".

Els telèfons sonen i hi ha interès dels campistes, que tenen ganes de recuperar vells hàbits, però el ritme de les reserves està condicionat per la situació sanitària, diu Azurmendi. La gerent del Càmping Xixerella, Maribel Armengol, assegura que "la primera quinzena d'agost la gent truca bastant, mentre que al juliol no tant". "Tenen ganes de sortir", afirma.

El gerent de l'històric Càmping Valira, Emilio Sabaté, es mostra prudent sobre l'arribada de turistes. "És una incertesa total", manifesta. "La gent va trucant però encara no ho té clar".

L'obertura de la frontera del Baladrà fa uns dies que ha portat els primers clients francesos, com el Philippe Portier, que està passant uns dies al país.

La proximitat, la natura i la seguretat sanitària d'Andorra són reclams per atreure clients i així salvar la temporada d'estiu.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Creix la demanda de lloguer i venda d'autocaravanes La formatgeria artesanal Casa Raubert es reinventa amb la crisi sanitària