ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Clínic detecta errors en el cas del nadó, segons els pares

www.andorradifusio.ad

Després de vint dies d'espera, els pares del nadó mort a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell per no ser traslladat a temps a Barcelona demanen celeritat en la resolució de la investigació oberta. Asseguren que els metges de l'hospital Clínic, de Barcelona, que van atendre la nena en néixer van detectar diversos errors en el seguiment del nadó.

Els pares del nadó mort el 5 de febrer a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell demanen celeritat en la resolució de la investigació oberta per aclarir les possibles responsabilitats. Diuen que han passat vint dies des de la mort de la seva filla i que ja és hora de tancar l'afer i deixar-ho, si cal, en mans de la justícia. Divendres passat, els pares es van reunir amb l'equip mèdic que va atendre el nadó a l'hospital Clínic.

Asseguren que els metges els hi van dir que l'error principal en aquest cas és que el centre andorrà admetés un nadó extraprematur ja que creuen que no està preparat. Han explicat que els especialistes els van assegurar que el seguiment de la nena hagués estat correcte per un nen nascut amb 34 setmanes però no per la seva, nascuda amb 25 setmanes de gestació.

Els pares diuen que van detectar altres errors com ara que no es van seguir les pautes d'alimentació o la realització de radiografies de tòrax i fons d'ulls, o no alertar-se en detectar-li anèmia o dècimes de febre. També consideren que li haurien d'haver fet un drenatge peritoneal en confirmar la perforació intestinal i que haurien d'haver-la traslladat amb una ambulància convencional a falta de pediàtriques.

Informa: Ana Alamán     Locució: Xavi Palma

Comparteix:

3.231.220.225