Dos paquets de crèdits tous a interès zero per a autònoms i empreses

www.andorradifusio.ad

El ministre portaveu, Eric Jover, ha detallat en la roda de premsa d'aquest dissabte al vespre  com es finançaran bona part dels 200 milions previstos en les mesures de compensació anunciades pel cap de Govern. Considera que aquesta xifra ha de ser suficient, tot i també remarca que aplicaran noves mesures més endavant.

Els bancs seran el principal suport financer de l'Executiu via una pòlissa de crèdit de 50 milions d'euros, així com els crèdits tous destinats a pa·liar les afectacions a empreses.

La partida de 60 milions d'euros s'ha realitzat a un tipus d'interès del 0,25%, mentre que la de 70 milions d'euros serà del 0,1%. Aquests dos tipus seran coberts per Govern.

A més, l'Executiu farà ús de recursos propis i el fons de compensació previst en la llei, per tal d'arrodonir els 200 milions d'euros.

Jover ha explicat que el Govern ha decidit assumir els interessos d'aquests crèdits per poder donar-los-hi als ciutadans a tipus 0, i ha remarcat "l'esforç de la banca andorrana, en el sentit que aquests crèdits estan molt per sota del nivell de mercat".

Consulta aquí el projecte de llei amb les mesures excepcionals i urgents per fer front a la crisi del coronavirus.

Roda de premsa completa del ministre Eric Jover d'aquest 21 de març al vespre:

Informa: Joel Romero

Comparteix:

Injecció de 200 milions d'euros al teixit productiu durant la crisi del coronavirus Pere López prioritza garantir els llocs de treball davant la crisi del coronavirus