Pere López prioritza garantir els llocs de treball davant la crisi del coronavirus

www.andorradifusio.ad

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, es mostra satisfet que tots els consellers vagin a l'una en el desenvolupament dels projectes llei que s'estan impulsant per combatre les conseqüències econòmiques arran de la crisi del coronavirus. Per López, la prioritat és mantenir tots els llocs de treball.

López ha ressaltat que "la prioritat és establir i reforçar totes aquelles mesures per tal que es puguin mantenir els llocs de treball". Com a exemple, ha subratllat que "una proposta en la qual hem sigut insistents és que les persones que tenen un negoci que no pot obrir, no se'ls cobri res de lloguer en tot el període". 

Si no és possible mantenir la integritat dels llocs de treball, des del grup parlamentari socialdemòcrata proposen tirar endavant una modificació de la prestació per desocupació perquè les persones que es quedin sense feina tinguin una prestació d'atur per poder fer front a les seves despeses.

Pel que fa a l'habitatge, López ha destacat que seria beneficiós oferir ajudes en el lloguer.

El proper dilluns tindrà lloc un debat entre els consellers al voltant dels projectes de llei que s'estan treballant, ja que malgrat la ben entesa, López ha reconegut que també hi ha divergències.

Si la crisi avança, el mateix ha remarcat que caldrà treballar un projecte de llei que reforci els existents.

Consulta aquí el projecte de llei de mesures excepcionals i urgents per fer front a la crisi del coronavirus

Informa: Laura Cugat
Imatges: Xabier Moreira

Comparteix:

Dos paquets de crèdits tous a interès zero per a autònoms i empreses Mor l'home de 88 anys contagiat de coronavirus