ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Economia no descarta ajudes específiques per als sectors més castigats per la crisi de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

Conscient de la delicada situació per la qual passen alguns sectors econòmics, el Govern no descarta buscar fórmules específiques. Tot i que no preveu de moment un allargament de les suspensions temporals o de les reduccions de contractes més enllà del 31 de desembre, sí pensa en sectors que gairebé no han pogut reprendre l'activitat, com les agències de viatges i l'oci nocturn. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha recordat que des de la posada en marxa d'aquestes mesures el Govern ha desemborsat 22 milions d'euros, que han beneficiat 1.400 empreses i 10.000 treballadors.  

El ministeri d'Economia està començant a rebre demandes per part d'empresaris de tornar a posar part de la plantilla en suspensió temporals o en reducció de la jornada amb l'acabament del període de vacances.

Segons Jordi Gallardo, no és actualment una xifra molt important, tot i que intueix que es multiplicarà a l'octubre.

Hi ha sectors als quals els han hagut de mantenir des de la seva posada en funcionament, com les agències de viatges i el de l'oci nocturn que no han pogut reprendre l'activitat, o com a mínim no amb normalitat.

Conscient de la situació el titular d'Economia i Empresa diu que són situacions que s'han d'analitzar. No es preveu de moment allargar aquestes mesures, però sí fer esforços segmentats. Per això es volen mantenir reunions. Ara bé, diu que si s'analitzen i pensen mesures concretes, no han d'obrir la porta "a crear greuges i situacions que després serveixin perquè tothom s'hi pugui acollir quan potser no tothom està en la mateixa situació". Per tant, ha afegit, "la postura del Govern és analitzar el cas per cas". "No ens interessa sota cap concepte que un sector pateixi més que l'altre".

En el cas de l'oci nocturn també recorda que caldrà esperar l'evolució sanitària per veure quan podran reobrir.

Quant a la possibilitat de tornar a demanar suspensions o reduccions ha puntualitzat que s'han de complir una sèrie de requisits i que l'executiu serà vigilant per poder detectar si hi ha algun cas d'abús.

Gallardo ha recordat que el Govern ha desemborsat 22 milions d'euros per ajudar les empreses a mantenir els llocs de treball i des de l'inici han estat 10 mil les persones que s'han beneficiat de les suspensions i reduccions dels contractes de treball.

Actualment n'hi ha 2.300, la majoria de les quals, 1.300, estan en suspensió temporal i la resta, en reducció de la jornada laboral. Ha afegit que els crèdits tous atorgats també han servit per ajudar les empreses.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Sergi Linares-Arxiu RTVA

Comparteix:

18.204.42.98