Els impulsors de la banca cooperativa asseguren que les pèrdues de valor de BPA podrien reduir-se a només 140 milions

www.andorradifusio.ad

Segons el banc cooperatiu Raiffeisen Andorra, les pèrdues de valor de BPA podrien reduir-se a només 140 milions d'euros si l´AREB tingués en compte les seves propostes. Asseguren que, si es deixés de banda l´opció del banc pont que s´ha escollit, els únics diners que es perdrien serien els de les accions de Banco Madrid.

Els impulsors de la banca col·lectiva Raiffeisen Andorra asseguren que les dues alternatives que presenten per solucionar la crisi de BPA servirien perquè els clients i accionistes perdessin menys diners que amb l'opció del banc pont Vall Banc.

Segons el portaveu de Raiffeisen, Eusebi Nomen, en el cas de l'entitat pont els accionistes de BPA perdrien fins a 225 milions, els clients de 24 a 295 depenent de l’auditoria dels comptes de l’entitat i es destruirien el 90% dels llocs de treball.

Amb l'opció que presenten ells de convertir BPA en un banc cooperatiu, diuen que l'únic valor que es perdria és el de les accions de Banco Madrid, un mal menor, i que es mantindrien tots els llocs de treball. "Els recursos venen de la cooperativa", explica Nomen, perquè "els clients, abans de perdre el saldo, prefereixen que aquests diners vagin a formar part del capital, passin a ser part de l'accionariat i puguin participar de les decisions, de com es gestiona aquest banc, i no perdin els diners".

Segons Nomen i la resta d'impulsors de Raiffeisen, la principal diferència entre l'alternativa que ha escollit l'AREB i les que ells proposen és que en el cas del banc pont primer es destrueix en gran mesura el valor del banc i després, al vendre'l a una altra entitat, se li'n torna a donar. D'aquesta manera, els clients i accionistes perden diners però l'entitat que el compri després en guanya, i per això n'hi ha tantes d'interessades. Nomen assegura que "s'aplica una valoració teòrica per fer una destrucció de valor real, i això és una enorme perversitat de la llei". Culpa, en part, el Consell General per cometre, segons diu, "una errada monumental" quan "va aprovar l'article 19.8, perquè la directiva europea no està feta en aquests termes ni molt menys".

Recordem que Raiffeisen Andorra insta a l'AREB a tenir en compte dues noves opcions per tal de salvaguardar al màxim el valor de l'entitat: la recapitalització de BPA en banca cooperativa o l'adquisició per part de Raiffeisen d'una part del negoci.

Informa: Judit Pedrós

Comparteix:

Canvis temporals als canals de la fibra per a l'adaptació a l'oferta de Movistar Les lesions del turista francès ferit al Pas de la Casa van ser fruït d'una baralla i no d'una agressió