Els impulsors de la banca cooperativa presenten la proposta a l'AREB

www.andorradifusio.ad

Els impulsors de Raiffeisen Andorra, que proposen fer de BPA un banc cooperatiu, s´han reunit aquest migdia amb els responsables de l´AREB. Una reunió que han qualificat de constructiva, si bé no n'han explicat detalls per motius de confidencialitat. També han explicat la proposta a Liberals d'Andorra i al Partit Socialdemòcrata.

Encapçalats per l'exconseller general Eusebi Nomen, els impulsors han presentat a l´organisme regulador la proposta de banca cooperativa. Concretament, han presentat una oferta en ferm d'adquisició d'una sèrie d'actius i passius de BPA, així com una oferta de recapitalització. Una fórmula que segons afirmen preservaria el màxim de valor per a l´entitat i els llocs de treball.

Al finalitzar la reunió, Nomen ha declarat sobre aquesta que "ha estat molt cordial i molt constructiva. No podem dir res del que ens ha comunicat l’AREB perquè estem obligats a confidencialitat i així ho farem.  El que sí que podem dir és que les portes han quedat obertes". 

Així, se seguirà treballant per concretar aquesta alternativa per a BPA. Nomen també ha explicat que el fet que la llei no permeti als bancs ser cooperatives no seria un impediment al projecte: "Una cooperativa no pot ser un banc però una cooperativa sí que pot ser la titular de les accions d’una societat anònima que és en aquest cas un banc. Així és com s’estructura, de la mateixa manera que s’estructura en molts països del món." 

Els impulsors de Raiffeisen Andorra també s´han reunit aquesta tarda amb Liberals d´Andorra i el Partit Socialdemòcrata per presentar-los la proposta. La setmana vinent ho faran amb SDP i també han demanat trobar-se amb Demòcrates per Andorra.

Informa: Andrés González-Nandín   Imatge: S.Pla/L.Calvo

Comparteix: