Els treballadors acomiadats de BPA podran recuperar el pla de pensions

www.andorradifusio.ad

L'Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) ja ha enviat als representants dels treballadors de BPA el redactat del conveni que han acordat sobre les baixes i recol·locacions dels empleats del banc. Ara els representants l'examinaran per poder signar-lo la setmana vinent. Consideren que és un bon acord, ja que a banda de les indemnitzacions en cas d'acomiadament, també permet als qui perden la feina rescatar el pla de pensions i mantenir les operacions creditícies vigents. No se sap, però, quin volum de la plantilla podrà mantenir la feina.

Segons el representant dels treballadors de BPA, l’advocat Lluís Pérez, el conveni marc tancat amb l´AREB és el millor acord possible tenint en compte la situació del banc. Valoren que si bé en un inici les propostes de l´AREB eren molt distants de les seves pretensions, finalment l´acord els és “favorable”.

El conveni regula els criteris per a les baixes de la plantilla, siguin voluntàries o forçades, així com les recol·locacions al banc bo. També intenta mantenir l´essència del fons del pla de pensions, un dels punts calents en l´assemblea de treballadors feta aquest dimecres  a Escaldes-Engordany. Així, el conveni estableix que els acomiadats podran rescatar el pla de pensions. “Un mitjà de sustent importantíssim per a la gent que serà acomiadada, perquè no hi ha subsidi d’atur “

Als qui perdin la feina també se´ls mantenen les operacions creditícies vigents fins al seu venciment. Tot i així queda una gran incògnita: quants treballadors podran ser recol·locats i quants seran acomiadats. Els representants no demanen saber amb concreció quines persones seran acomiadades, però sí quin volum de la plantilla perdrà la feina. Pérez  ha explicat que volen conèixer les dades "per comprovar que el que es traspassi com a volum d'actius quadri amb les necessitats de personal"..

Informa: Andrés Gonzàlez-Nandin  Imatge: M.Bellosta / R.Querol

Comparteix:

El sector financer dispara l'augment del PIB mentre que la construcció continua caient SDP, el partit més crític amb l'acord dels treballadors de BPA amb l'AREB