Els treballadors de BPA recol·locats a Vallbanc no mantindran el sou

www.andorradifusio.ad

Els treballadors de BPA que passin a Vallbanc mantindran l'antiguitat però no pas el sou. Així ho deixa clar el conveni marc que han de signar els representants dels empleats amb l'AREB. A aquells que conservin la feina se'ls garanteix el lloc de treball un mínim de dos anys, però a partir d'aleshores serà el nou propietari qui decideixi què fer amb la plaça.

Cada treballador de BPA que sigui recol·locat a Vallbanc haurà de negociar de forma individual una nova remuneració. Segons han indicat a RTVA fonts dels treballadors de BPA, en aquesta negociació es tindrà com a referència el sou actual, però serà un punt a partir del qual fixar el nou sou, possiblement a la baixa.

El conveni marc que s'ha negociat entre els representants i l'AREB també garanteix a aquests treballadors dos anys de feina a Vallbanc. Si en aquest període algun d'ells marxés, es tindria en compte la seva antiguitat a BPA per establir la compensació econòmica. Ara bé, passat aquest període, el seu futur laboral dependrà de la voluntat de l'entitat que acabi comprant l'anomenat "banc bo".

El redactat del conveni ja està tancat, però ara ha de ser ratificat pels treballadors a través d'un sistema de votació encara per determinar.

Informa: A. González-Nandin / J.A. Sarmiento

Comparteix:

La notícia del gos llançat per la finestra, el més vist a Andorra Difusió Aparatós accident entre dos vehicles a l’avinguda Salou