Espot torna a reclamar la implicació dels comuns en l'habitatge

www.andorradifusio.ad

El Govern demana més implicació a comuns i propietaris per solucionar el problema de l'habitatge. Lamenta que Escaldes-Engordany no s'aculli a les polítiques de l'Institut de l'Habitatge. 

Solucionar l'espiral inflacionista que viu el mercat immobiliari és feina de tothom, tant del Govern com dels comuns i dels propietaris. Així ho ha assegurat el cap de Govern en la presentació dels pisos socials de Ciutat de Valls, on ha demanat més col·laboració per part de les institucions públiques.

Des d'incentivar els promotors amb la disminució de la cessió de sòl fins a eliminar taxes a la construcció. Ha fet especial menció a Escaldes-Engordany, a qui ha criticat fer els pisos de l'avinguda del Pessebre sense la col·laboració de l'Institut de l'Habitatge.

A això ha respost la cònsol escaldenca, Rosa Gili, que ha apuntat que ja es va parlar amb el Govern sobre la possibilitat de cedir un terreny cèntric. 

Ho ha dit en el consell de comú on s'ha aprovat el projecte d'habitatges assequibles de l'avinguda del Pessebre. S'hi destinaran 7 milions d'euros per a una quarantena de pisos d'una, dues o tres habitacions. Gili ha obert la possibilitat que la gestió no sigui d'un privat i sigui el comú qui se n'encarregui de la construcció. 

L'objectiu és tancar aquest estiu el plec de bases i posar la primera pedra a la tardor. 

Informa: Òscar Serrano

Comparteix:

La minoria encampadana qualifica de "sobredimensionat" el projecte Encamp Ecoparc a Engolasters i les Pardines Les reunions entre la UE i Andorra per les telecomunicacions començaran la setmana vinent