Sense aigua per la sequera  

www.andorradifusio.ad

Les pluges de les darreres hores també han permès pal·liar la situació límit de manca d'aigua que ha viscut una família de Beixalís que s'abasteix directament d'aigües subterrànies. Fa molts anys que utilitzen aquest tipus de xarxa i mai abans no s'havien quedat sense ni una gota d'aigua. A partir d'ara volen emprendre diverses mesures de prevenció. 

Les aixetes de casa la Susagna tornen a rajar després de dies eixutes. S'abasteixen directament d'aigües subterrànies que s'havien assecat, però les últimes pluges han revertit la situació. 

"Fa 55 anys que està la casa bastida i no ens havíem trobat mai en una situació com aquesta", explica Susagna Venable, membre de la família afectada. I afegeix: "Hem estat una setmana comprant garrafes i omplint palanganes."

Una situació que va començar a empitjorar el mes d'agost i que va fer que l'hort també s'anés assecant, un problema que també han patit pagesos de la zona. Tenint en compte l'increment de períodes de sequera que es pronostiquen amb el canvi climàtic, emprendran accions preventives, com per exemple "aprofitar més l'aigua i recollir les aigües pluvials durant tot l'hivern i la primavera". Unes mesures que creu que podrien créixer i adaptar-se a tots els nivells.

Continua la sensiblització per a l'estalvi

En aquest context de sequera amb situacions complicades com la de la Massana, els comuns han llençat la segona part d'una campanya de sensibilització sobre estalvi i ús responsable de l'aigua. 

Va dirigida a les llars amb exemples dels litres que podem arribar a gastar si patim una fuita o quan ens dutxem. Es vol apel·lar així a preservar i reutilitzar al màxim l'aigua que fem servir. 

Informa: Laura Cugat 
Imatges: Eric Escabias 

 

Comparteix:

Ultimàtum sindical al Govern pels lloguers Infants preocupats pel medi ambient