El Govern desestima el recurs dels veïns de l'Aldosa contra la declaració d'interès general de l'ETR

El Govern ha comunicat als veïns de l'Aldosa de la Massa

El Govern ha comunicat als veïns de l'Aldosa de la Massana la decisió de desestimar el recurs administratiu que van presentar contra la declaració d'interès general del projecte de construcció d'una nova Estació Transformadora i Repartidora (ETR) al bosc de la Gonarda.

En la resolució, l'executiu reitera que la construcció de la subestació elèctrica està planificada dins de la xarxa de desenvolupament elèctric del país des de fa més de 25 anys, i que és necessària per abastir la població de les valls del nord. El Govern també defensa que la ubicació és l'adient i que, després dels estudis fets, no suposarà cap impacte ambiental ni visual, ja que quedarà una edificació tancada, amb un aspecte de xalet de muntanya.

A més, la resolució també insisteix en què els estudis demostren que l'equipament no generarà cap risc per a la salut dels veïns, ja que els camps electromagnètics que produirà estan molt per sota dels valors que es consideren segurs, i que l'ETR es construirà a una distància suficient dels habitatges perquè l'impacte sigui mínim.

La decisió arriba després de la reunió de poble que va celebrar-se la setmana passada per donar a conèixer el projecte a tots els veïns, així com les millores que s'hi han introduït arran d'una esmena en la Llei del pressupost. Cal recordar que la partida destinada a la subestació elèctrica s'ha incrementat en 200.000 euros i que s'han afegit mesures per minimitzar el seu impacte visual i acústic, com és el seu soterrament parcial o la instal·lació d'arbres al voltant per reduir-ne el soroll.

Informa: Agència ANA

Comparteix:

Saetde començarà a "pilotar" Ordino-Arcalís l'1 de juny El cens electoral d'Andorra la Vella creix i frega els 8.000 votants