Els veïns de l'Aldosa, resignats amb les mesures per reduir l'impacte de l'ETR

www.andorradifusio.ad

Els veïns del quart de l'Aldosa de la Massana, on es construirà la controvertida subestació elèctrica, comencen a resignar-se i entomen com a mal menor els canvis que FEDA els va presentar anit per reduir-ne l´impacte. Tot i això no descarten recórrer a la via legal en un últim intent perquè se´n canviï l'emplaçament.

Els representants del Govern i FEDA van explicar als veïns que l´estació quedarà semisoterrada, amb els dos transformadors separats i amagats rere pantalles de vegetació i una coberta que li conferiran un aspecte de xalet. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, explica que també es reduirà l´impacte acústic i s´assegura que les ones electromagnètiques no superaran en cap cas els límits permesos per les normatives europees. Està convençuda "que no té cap impacte sobre la salut".

El director general de FEDA, Albert Moldes, justifica la necessitat d'aquesta ETR per garantir l'abastament elèctric de les parròquies de la Massana i Ordino. "És molt necessari", assegura.

Malgrat els canvis respecte del projecte inicial, els veïns continuen preocupats pels sorolls, pel pas de camions durant les obres i per la pèrdua de valor dels seus immobles. No descarten recórrer a la via judicial per intentar que es faci en un altre emplaçament, tot i que no hi confien gaire. "Fins ara ens volien tallar una cama i ara només el peu. Hem d'estar contents? Doncs no", ha dit el portaveu de la Plataforma Veïns Aldosa

El cònsol major de Massana, David Baró, destaca els canvis aportats en la comissió de seguiment del projecte i demana que continuiï per fer-ne el seguiment durant l'execució de les obres.

Pròximament es farà l'exposició pública del projecte i es preveu poder començar el moviment de terres a la tardor perquè la infraestructura entri en funcionament dos anys després.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix:

SDP proposa esmenes per facilitar la immigració temporal a joves estudiants Sarkozy, imputat pel finançament il·legal de la campanya electoral