ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els grups parlamentaris i actors socials i econòmics presentaran propostes per a la reforma de les pensions el proper 16 de maig

www.andorradifusio.ad

La comissió especial de seguiment de la CASS per a la sostenibilitat de les pensions ha seguit analitzant les propostes dels tècnics i experts. 

Els grups parlamentaris, així com els actors socials i econòmics presentaran les seves el pròxim 16 de maig. L'executiu vol implementar algunes mesures abans que acabi la legislatura, però el PS vol disposar abans de l'informe sobre l'impacte social i econòmic. Se centrarà, sobretot, en la viabilitat de les propostes per a la CASS.

Els sindicats, al seu torn, defensen un canvi de model amb impostos distributius i un "sistema solidari". Els eixos centrals de la seva proposta se centraran a decidir, per una banda, quina és la jubilació necessària per viure dignament i, per altra, que la salut es nodreixi via impostos.

També demanen que les propostes finals se sotmetin a referèndum i lamenten que el Consell d'Administració de la CASS encara no s'hagi pronunciat respecte a les 14 propostes presentades.

És previst analitzar totes les propostes per a la reforma de les pensions al juny. Es calcularà l'impacte de totes elles.

Informa: Judith Sáez
Imatge: Pere Besolí

Comparteix: