ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Grups de treball participatius per solucionar el malestar al Cedre

www.andorradifusio.ad

Arran d'una carta d'un grup de treballadors del Cedre, mostrant la seva preocupació per com s'està implantant el model d'atenció centrada en la persona i de la pregunta parlamentària en la darrera sessió de Consell General, el Govern ha volgut prendre el control de la situació. Xavier Espot i Joan Martínez s'han reunit amb el personal del centre per trobar les millors solucions als problemes que han aparegut.

El ministre de Salut ha expressat la voluntat que la transformació del Cedre cap a la nova metodologia d'atenció centrada en la persona es faci amb les millors condicions i garanties.

Juntament amb el cap de Govern han visitat el centre sociosanitari i s'han compromès a escoltar el personal, detectar per què hi ha hagut aquesta mala percepció del model i prendre mesures pels desajustos.

El ministre Joan Martínez proposa l'organització de grups de treball participatius, com els que es van promoure quan hi va haver la crisi al serveix d'Urgències i ell era director del SAAS, i que van contribuir en gran manera a solucionar el conflicte.

La mesura, ha explicat, anirà seguida "d'una enquesta que servirà per analitzar tant el clima laboral com per monitoritzar la transformació". "Utilitzarem tots els mitjans i mesures" perquè funcioni, ha indicat.

Vol que el model del Cedre sigui un èxit i no es vegi com una retallada. Des del 2016 s'ha incrementat la plantilla, que ja frega el centenar de treballadors, i hi ha prevista la incorporació de 7 auxiliars el 2020.

La contractació d'un metge geriatre al setembre també ha estat cabdal. El titular de la cartera de Salut explica que el metge "es reuneix setmanalment amb el personal i amb els familiars". Afirma que des de l'abril s0han celebrat 38 reunions, 34 de les quals amb els treballadors. Amb tot assegura que "si s'ha de reforçar, es farà".    

La carta no signada d'un grup de treballadors, mostrant el seu malestar pels problemes diaris i la informació que s'ha donat, contrasta amb les bones opinions d'altres, il·lusionats amb el nou model.

A partir de gener començarà a funcionar el canvi de torn de 13 hores a 7, que ja ha rebut l'oferiment d'una vintena de professionals. 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix:

3.237.178.91