Imatge, paraula i música per homenatjar Pep Aguareles

www.andorradifusio.ad

El 20 de gener farà dos anys que ens va deixar Pep Aguareles, artista polifacètic i durant molt temps col·laborador de l'Ara i Aquí de Ràdio Nacional. Aquesta setmana s'enceta un cartell d'activitats per retre-li homenatge a través de les seves passions: la paraula, el so i la imatge.

Era ben conegut per la seva faceta de fotògraf però les seves inquietuds van ser moltes, una d'elles la poesia.

Inspirats en els seus versos una cinquantena d'alumnes i exalumnes de l'escola d'art presenten una obra a l'exposició que s'inaugurarà dimecres per l'Instagram de l'escola i que es podrà veure fins a final de febrer. La directora de l'Escola d'art i dona d'Aguareles, Neus Mola, posa en relleu com en un dels poemes "el Pep parla de l'infant que tots tenim en el nostre interior i que ens encoratja sempre a poder lluitar pels nostres somnis i il·lusions".

Dissabte serà el torn de la música. S'estrenarà una composició que va deixar sense tocar i tres amics, Oriol Viella, Lluís Casahuga i Toni Gibert, estrenaran tres peces inspirades en ell."I totes elles seran interpretades en part pel saxo d'Efrem Roca", ha indicat Casahuga.

L'acte, que es podrà seguir en directe dissabte 23 a les 19h al Canal web d'andorradifusio.ad, inclourà el documental que han elaborat Àlex Tena i Marta Martínez, que també es podrà tornar a veure als cinemes Illa la setmana següent. Tena ha volgut "mostrar coses que no s'han vist mai", fins i tot fotografies inèdites.

Per últim el 29 de febrer a la Llacuna es presentarà el llibre CD de les imatges de l'exposició que va fer a la galeria Pilar Riberaygua amb la música que Lluís Casahuga va compondre per a l'ocasió. 

Pep Aguareles deixa un gran llegat que amb aquests actes es vol recuperar i que es vol difondre a partir d'aquest sentit homenatge que li fan familiars i amics.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Marta Pons

Comparteix:

Tret de sortida a l'esquí escolar amb tots els protocols sanitaris a punt Detectats 6 nous positius de la Covid-19 en el cribratge general a l'hospital arran dels brots dels darrers dies