Ladislau Baró no veu impossible que l'AREB accepti la proposta del banc cooperatiu

www.andorradifusio.ad

Ladislau Baró, president del grup parlamentari demòcrata, veu difícil però no impossible que l'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB) adopti la proposta del banc cooperatiu Raiffeisen. Els demòcrates s'han trobat aquest migdia amb els impulsors d'aquesta iniciativa, que Baró considera molt seriosa.

Segons Ladislau Baró, la proposta del banc cooperatiu Raiffeisen està molt "ben argumentada" i és rigorosa, però considera complicat que l'AREB canviï la seva opció actual de Vall Banc. Tot i això, ha volgut matisar que tampoc ho veu impossible. Baró opina que "és difícil que es vagi en contra de les pròpies passes i més quan estan argumentades i sòlidament construïdes, ara bé, si hi ha elements de racionalitat superior han de ser tinguts en compte". Baró, però, també considera que "l'AREB ha fet una sèrie de passes ben argumentades".

En tot cas, afirma que l'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries és qui ha de tenir l'última paraula respecte al futur de BPA.

Un dels promotors del banc cooperatiu, Eusebi Nomen, ha assegurat que si es segueix amb l'actual opció hi ha riscos importants que podrien provocar la fallida de la filial de BPA a Panamà i possibles problemes als clients de BPA Assegurances. "Estem entrant en àrees molt problemàtiques", ha manifestat. "Si l'AREB es queda les accions de BPA assegurances, això afectarà els milers o centenars de clients de BPA assegurances que tenen Unit-Linked i assegurances de vida perquè la part que no estava invertida i estava en comptes corrents, se la quedarà l'AREB", ha alertat.

Els impulsors d'aquest projecte tenen previst trobar-se aquest dimecres amb els empleats de BPA i dijous, amb els responsables de l'AREB.

Informa: Pere Moliné Imatge: Josep M. Garcia Locució: Àlex Moldes

Comparteix:

El policia condemnat per revelació de secrets recorrerà la sentència al·legant irregularitats en el procés Espot i Catalá estudien la manera d'equiparar els advocats andorrans als de la resta de la UE