Limitació a una persona per família per anar a comprar

www.andorradifusio.ad

El Govern està destinant esforços a reduir les possibilitats de contagi a centres comercials i botigues d'alimentació. L'Executiu ha presentat un nou decret per regular, encara més, l'activitat d'aquests comerços que tenen connexió directa amb la gent.

Les compres en línia i el posterior servei a domicili ha crescut els darrers dies als centres comercials. Aquesta mesura és una de les grans novetats presentades per Govern per reduir les aglomeracions a supermercats i botigues d'alimentació, entre altres.

Les grans aglomeracions dels primers dies als centres comercials han donat pas a la calma dels darrers. La limitació de l'aforament màxim a un 30% de les superfícies i la indicació d'únicament entrar un membre del nucli familiar al comerç han afavorit la imatge de supermercats menys plens.

Aquest diumenge una de les imatges més freqüents era de parelles que anaven a fer la compra i els membres de seguretat només deixaven passar un dels dos. A més, també es permet la regulació dels horaris d'obertura per evitar acumulacions i facilitar les compres a persones vulnerables. Els centres comercials també han tancat aquelles zones que no tenen res a veure amb aliments de primera necessitat.

Compres en línia

L'altra gran novetat del decret presentat per Govern amb més mesures addicionals és la indicació de fer compres en línia. Aquesta pràctica s'ha incrementat els darrers dies i alguns magatzems tenien llargues cues de comandes per servir a domicili. En alguns casos, una part de plantilla s'ha dedicat exclusivament a aquest servei per donar cobertura a totes les peticions.

Mesures d'higiene

Per a aquells que encara decideixen anar al supermercat, les mesures de prevenció com prendre la temperatura i l'ús de guants segueixen a l'ordre del dia. La neteja de carros i superfícies és constant, així com la protecció dels treballadors amb plafons de plàstic per evitar contactes. I és que, també es recomana el pagament amb targeta de crèdit.

Tot plegat, un cúmul de mesures per reduir l'afluència de gent a les botigues i fer les compres amb la màxima seguretat possible.

Informa: Joel Romero
Imatges: D.Sala/T.Galilea

Comparteix:

Martínez Benazet nega el bloqueig de material sanitari a les fronteres La xarxa solidària de confecció de mascaretes començarà a entregar-les al Govern a partir d'aquest dilluns