Martínez Benazet nega el bloqueig de material sanitari a les fronteres

www.andorradifusio.ad

El Ministre de Salut també ha ressaltat que no hi ha cap bloqueig a les fronteres i que els materials encarregats als països veïns van arribant, això sí, amb menys fluïdesa. També estan a l'espera de rebre en les properes setmanes un parell de màquines, una de les quals serveix per ajudar en l'estudi epidemiològic de la malaltia i l'altra, per fer proves PCR que determinen si s'és positiu o no de la COVID-19 en poques hores.

El responsable de la cartera de Salut ha ressaltat que el material sanitari necessari per seguir combatent el coronavirus va arribant procedent dels països veïns, però amb menys rapidesa.

També ha destacat que tant França com Espanya garanteixen que el Principat comptarà amb la demanda realitzada. "Hi ha una col·laboració transversal entre estats amb contacte fluid entre els diversos ministeris", ha indicat.

Sistemes per a la detecció

També ha posat en relleu que en les properes setmanes arribaran dues màquines que han d'ajudar a la detecció i estudi de la propagació de la malaltia.

Una d'aquestes s'encarrega de detectar la resposta del cos quan ens infectem i és molt útil per fer estudis epidemiològics.

L'altra realitza proves PCR que permeten determinar en poques hores si el pacient és positiu de la COVID-19, ja que s'incideix directament en si l'organisme té o no el virus. Fins a dia d'avui les proves PCR s'envien fora i l'objectiu és estendre-les al màxim entre la població.

Roda de premsa completa del ministre Joan Martínez Benazet aquest diumenge 22 de març al migdia:Informa: Laura Cugat

Comparteix:

Sancions de fins a 15.000 euros per incomplir l'estat d'alarma Limitació a una persona per família per anar a comprar