Majoral demana al Govern que prioritizi inversions 

www.andorradifusio.ad

Josep Majoral demana al Govern que prioritzi les infraestructures que necessita el país. Ho ha dit a El cafè de 'Els matins de la Nacional', recordant les declaracions de Xavier Espot, que plantejava reformular projectes com el vial de Sant Julià de Lòria. El cònsol major considera que caldria valorar globalment tots els equipaments que s'havien plantejat des d'un inici.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria ignora si la reformulació del projecte del vial a la parròquia seria una solució per disposar actualment d'aquesta infraestructura per descongestionar el trànsit. Josep Majoral assegura ser conscient de les dificultats financeres de l'administració general, tot i que destaca la necessitat d'establir prioritats des d'un punt de vista global.

"Què és prioritari? Un vial a Sant Julià o, per exemple, un multifuncional? Volem fer venir molt turista, però no tenim un bon accés. No diré que sigui prioritari el multifuncional o el vial, és una qüestió de mirar-ho bé i fer-ho."

Josep Majoral, Cònsol major de Sant Julià de Lòria

Una bona notícia per a Majoral ha estat l'aprovació per part del Govern d'una partida de 6 milions d'euros per a l'ampliació de la Universitat d'Andorra. El comú hauria de disposar d'aquí a quatre mesos de l'estudi de viabilitat per a la construcció de la residència, que formaria part del projecte de campus universitari.

"Crec que serà viable. I a partir d'aquí anirem a buscar l'inversor. Un cop tindrem la residència, el que haurem de fer és intentar convèncer la resta de dels establiments del poble perquè se sumin en aquest campus universitari"
 

Josep Majoral, Cònsol major de Sant Julià de Lòria

Quant al conflicte per la gestió de la vall del Madriu, el cònsol reitera que continua havent-hi certes discrepàncies en l'ordinació, que continua bloquejat. En aquest sentit, es planteja quin model de gestió s'aplicaria en el cas que Andorra esdevingués reserva de la biosfera. Considera que abans d'avançar en el procés de la candidatura, l'administració hauria de concretar aquest aspecte.

Per últim, sobre la xarxa de calor el cònsol ha assegurat que "volen ser la parròquia referent" pel que fa a les energies renovables. 

Entrevista completa al cònsol de Sant Julià, Josep Majoral, a Els matins:

Informa: Redacció
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

Una dona resulta ferida lleu en un aparatós accident a la Massana Un 85% dels enquestats per l'Observatori està a favor que Andorra esdevingui reserva de la biosfera