L'oposició espera que el centre de recerca de Grifols atregui talent internacional, mentre Carine Montaner té dubtes del que pot aportar al país

www.andorradifusio.ad

Carine Montaner ha expressat forts dubtes sobre la implantació del Centre de Recerca en Immunologia dels Pirineus, impulsat entre el Govern i Grifols. La consellera general no adscrita vol demanar més informació a l'executiu. Terceravia i el PS esperen que pugui contribuir a l'arribada a Andorra d'empreses d'alt valor biotecnològic.

El futur Centre de Recerca en Immunologia dels Pirineus, Pyric, no és vist amb optimisme per tothom. Carine Montaner ha declarat que encara és aviat per decidir si té més riscos que beneficis però té molts dubtes: "no puc dir ara mateix si és una oportunitat o una amenaça". En aquest sentit, ha destacat que "hi ha molts tipus de laboratoris arreu del món", tot afegint que alguns "representen un nivell de risc alt per a la població", per exemple quan hi ha manipulació de virus.

Terceravia ha assegurat que esperen que el Pyric esdevingui un pol d'atracció perquè es puguin implantar al Principat altres empreses especialitzades en biotecnologia o que tinguin un gran valor afegit, segons ha remarcat el president suplent, Joan Carles Camp. 

Per al PS, a més, la iniciativa pot servir per crear llocs de treball qualificats. "Esperem que aporti llocs de treball a les noves generacions que fins ara no tenien aquesta oportunitat en el sector de la biotecnologia o el tecnològic", ha indicat el conseller general Roger Padreny. Ha afegit que "des del PS sempre hem apostat per la idea d'un parc tecnològic".

L'acord signat entre la multinacional catalana Grífols i Govern preveu que aquest centre tingui una durada de 25 anys prorrogables i seria un dels pocs que fan recerca en immunologia a Europa.

Informa: Pere Moliné/Laura Massegú/Ester Pons
Imatges: Nil Forcada/Anna Romagosa/Grifols
Locució: Pere Moline

Comparteix:

La policia investiga una agressió a Sant Julià de Lòria "La aventura de Romeo" del Circo Élite penja el cartell de complet en les primeres quatre funcions de l'espectacle