ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Ordino abaixa el preu del bus parroquial d'1,80 euros a 20 cèntims

www.andorradifusio.ad

Ordino subvencionarà l'oferta parroquial i els bitllets senzills passaran a costar només 20 cèntims, coincidint també amb un canvi de concessió. A més, es donarà servei fins a Sorteny durant l'estiu.

Durant el 2018 es van fer uns 30.000 viatges en el bus parroquial d'Ordino, una xifra que des del comú volen incrementar fins als 45.000 per apostar, encara més, pel transport sostenible.

Per això es destinaran 235.000 euros a subvencionar el preu del bitllet senzill. Els canvis començaran a aplicar-se el mes vinent, quan entri en vigor la nova concessió amb Viatges Espanya.

El conseller d'Administració, Comunicació i Comerç d'Ordino, Xavier Herver, ha destacat el que ha anomenat "una tarifa única integrada molt trencadora, de 20 cèntims per trajecte" i la voluntat del comú d'assumir el cost del servei.

La línia, coberta per dos minibusos, també dobla la freqüència: ara n'hi haurà un cada mitja hora entre les 7 i les 22h. A més, els mesos d'estiu s'allargarà el trajecte per arribar fins al parc natural de Sorteny.

Herver indica que de l'1 de juliol i fins al 8 de setembre es facilitarà l'arribada al parc amb 20 freqüències diàries, "no només als ciutadans de la parròquia, sinó també als turistes".

Les millores en el pla estratègic de transport parroquial inclouen també la modernització de les marquesines, més protegides del fred, i mantenir la gratuïtat del servei per als menors de 18 anys i els majors de 65.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

3.94.129.211