Punjabi no dimitirà i denuncia ser víctima de biaix de gènere

www.andorradifusio.ad

Resma Punjabi no dimitirà com a cap de l'Agència de Protecció de Dades, segons ha afirmat al programa 'Avui serà un bon dia' de Ràdio Nacional. Hi ha defensat la seva proposta per apujar els salaris tenint en compte la perspectiva de gènere, així com ha constatat que directors d'altres òrgans que depenen del Consell General cobren més.

La polèmica entre l'Agència de Protecció de Dades i el Consell General per l'augment dels salaris no farà dimitir la cap de l'organisme. Així de clara s'ha mostrat Resma Punjabi a Ràdio Nacional:

"No diré que dimitiré perquè al final tot bé que som un ens independent i jo he de defensar els interessos de l'agència. S'ha generat una polèmica d'una qüestió que s'hauria d'haver resolt internament"

Resma Punjabi, cap de l'Agència de Protecció de Dades

Punjabi ha comparat el seu salari, que és inferior, al de directors d'altres organismes independents adscrits al Consell General, com ara l'AQUA, el Tribunal de Comptes i el raonador del ciutadà. I ha exposat que és el més baix de tots. "Tots són directors. Jo soc l'única dona directiva dels òrgans adscrits al Consell General i el meu salari és el més baix", ha prosseguit. 

Proposta per augmentar 400 € el seu salari

La cap de l'APDA ha explicat que cobra 4.050 euros, menys que el seu predecessor, i ha assegurat que proposava cobrar-ne 4.450, al temps que també demanava un augment per als inspectors, de 2.670 a 2.900 euros, que encara considera insuficients. Punjabi ha defensat que la proposta d'increment tenia en compte la perspectiva de gènere.

"Les dones i les directives hem de treballar perquè es trenquin els sostres de vidre. Estic una mica cansada si estem preparades o no o que es qüestioni la nostra formació perquè realment això amb el gènere masculí no passa."

Resma Punjabi, cap de l'Agència de Protecció de Dades

Punjabi dubta que la fiscalització del Consell General s'adeqüi a la llei

A més, la cap de l'agència de Protecció de Dades, que defensa la independència de la institució, ha confirmat que han fet una consulta a Europa sobre la legalitat de la fiscalització que fa el Consell General de la seva feina. "Nosaltres dues setmanes abans de la polèmica vam demanar un informe jurídic per saber si aquesta fiscalització s'ajusta a la llei de protecció de dades i els convenis internacionals. Als convenis està claríssim que això no seria adequat".

En aquest sentit, ha afegit que un òrgan polític no pot tenir accés a informació o expedients que obrim que és molt confidencial. Podem posar fins i tot sancions al Consell General, als Governs i als partits polítics".

Amb tot, no ha volgut entrar en qüestions polítiques en relació als grups parlamentaris que li han demanat la dimissió.

Informa: Sergi Cano

Comparteix:

S'encareixen les importacions L'escalada de costos penalitza el teixit empresarial