L'APDA portarà a Europa les "ingerències" del Consell General

www.andorradifusio.ad

Després que aquest dimarts la Sindicatura aturés l'increment salarial dels càrrecs de responsabilitat de l'APDA, l'organisme ha posat en qüestió el control "d’un ens polític envers un organisme independent". L'Agència de Protecció de Dades va més enllà i anuncia que portarà als òrgans europeus competents les "ingerències" del Consell General.

L’APDA ha respost amb un comunicat la decisió del síndic general de paralitzar l'actualització de sous dels alts càrrecs de l'agència. Tot i reconèixer que la llei qualificada de protecció de dades preveu el control financer per part del Tribunal de Comptes, l'APDA detecta "incompatibilitats" en el fet que sigui un òrgan polític qui fiscalitzi un organisme independent. 

Recorda que entre les seves funcions té la de vetllar pels drets relatius a la protecció de dades dels ciutadans i, alhora, supervisar el compliment de la llei de protecció de dades per part de les administracions públiques, entre elles, el Consell General. Per tant, anuncia que consultarà amb els òrgans europeus de protecció de dades "les ingerències indegudes per part del Consell General i dels grups parlamentaris". 

Respecte a l'actualització de sous, l'APDA defensa que no ha pres cap decisió ferma respecte als salaris dels càrrecs nomenats. Afegeix que treballa en la regularització d’una graella salarial per al personal adscrit, amb l’estudi de la bretxa salarial de gènere i l’equitat salarial de tot el personal.

L’APDA lamenta les manifestacions del síndic quan encara està dins del termini per fer les al·legacions de l’informe d’intervenció. Creu que ha fet pública "una informació incorrecta i esbiaixada". L'agència conclou que tota la documentació pertinent es presentarà durant la setmana del 20 de maig com estava previst. 

Aquesta tarda de dimecres hi ha hagut resposta del Consell General desmentint les declaracions de Punjabi. Precisament, ha certificat que disposa de la documentació en què la cap de l'APDA aprova la graella salarial. Cal recordar que la sindicatura va aturar aquest dimarts l'increment salarial dels càrrecs de responsabilitat de l'APDA, un increment inclòs en una nova graella salarial que sí que s'aplicarà al cos tècnic. 

Des de Sindicatura no estan d'acord ni amb les formes d'haver pres aquesta decisió, sobretot perquè, per llei, la directora de l'APDA no es pot apujar el sou; ni amb la decisió en si d'incrementar el sou de les posicions més elevades. En aquest sentit, el Síndic General, Carles Ensenyat, defensa que l'agència "està fent la feina" i que detectar aquesta incompatibilitat ara ha permès prevenir una situació més greu que podria haver arribat a l'estiu si s'hagués aplicat l'actualització de sous inicialment prevista. 

Informa: Redacció

Comparteix:

"Té més el que dona que el que rep" Perú encomana una investigació paral·lela per l'afer dels treballadors