ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El raonador xifra en centenars les famílies afectades pels preus desorbitats dels lloguers

www.andorradifusio.ad

El raonador del ciutadà creu que poden ser centenars les famílies afectades per un augment desproporcionat del preu de lloguer quan finalitza el contracte. La institució continua rebent una mitja de dues queixes diàries per aquest tema. I els professionals de la gestió immobiliària, per la seva banda, han qualificat d'irreals les xifres que recull l'informe presentat per la comissió nacional d'habitatge.

Segons Marc Vila, podrien ser centenars les famílies afectades per la mateixa problemàtica: un augment desmesurat del preu del lloguer en el moment de renovar el contracte.

La institució rep de mitjana dues queixes diàries per aquesta questió. "Si jo ja tinc un centenar, pot ser que aquest tema es pugui situar en diversos centenars de famílies en aquesta situació. Això no és un problema puntual, sinó real, evident i objectivable".

En la línia del que han matisat els ministres portaveu i d'Afers Socials, Marc Vila recorda que l'estudi sobre el preu de l'habitatge presentat aquesta setmana reflecteix dades corresponents al 2017.

Assegura que les dades referents al preu del mercat del 2018, que s'estan elaborant, seran molt superiors a les presentades aquesta setmana.

1.200 euros per un pis de dues habitacions

Els gestors immobiliaris consultats per aquesta casa també discrepen de les xifres que apuntava l'informe de la comissió d'habitatge. Mamen Carrasco, de KSA, assegura que "són preus de fa molts anys". Creu "que aquest estudi no ha tingut en compte els preus de lloguers del mercat actual".

La majoria assegura que no es troben pisos i que els que surten al mercat ho fan a un preu desorbitat. "Al centre d'Andorra m'he trobat amb pisos de dues habituacions per 1.200 euros. I aquesta és la realitat", alerta Carrasco.

Segons els professionals, els habitatges més econòmics es poden trobar a Sant Julià, Canillo i el Tarter a partir d'uns 750 euros, en molts casos sense ascensor ni pàrquing. El preu mitjà per un pis d'una habitació se situarà al voltant de 650 euros i de dos habitacions, sobre els 900-1.000.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Guillem Casal

Comparteix: