Renovat per 4 anys el vincle d'Andorra amb el Cirque du Soleil

www.andorradifusio.ad

L'espectacle d'estiu del Cirque du Soleil tornarà a Andorra l'estiu que ve. I ho farà, com a mínim, quatre temporades més. Ho ha avançat el ministre de Turisme i Comerç aquest dimarts al seu pas per l'"Avui serà notícia" de Gabriel Fernàndez.

Les negociacions amb la companyia canadenca van acabar cristal·litzant fa pocs dies. En paraules de Jordi Torres, "finalment la setmana passada vam acabar de tancar la negociació amb el Cirque du Soleil. Hem aconseguit renovar per quatre edicions més. Evidentment hi ha hagut un increment de cost perquè nosaltres portàvem un cost molt controlat des del 2013 fins ara. El cost net se'ns incrementarà entre uns 200 i 250.000 euros l'any".

El cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié, ha celebrat aquesta notícia. Alerta, però, que a causa de l'ampliació del carrer Doctor Vilanova ja no es podrà fer a la parcel·la on s'ha celebrat aquests últims dos anys. A més, com passa amb la Fira, són terrenys privats i ha defensat la necessitat del multifuncional.

Clàusula de rescissió unilateral

Un important increment del cost, però això sí, la relació contractual entre Andorra i el Cirque du Soleil inclou una clàusula per la qual el Govern pot rescindir la vinculació amb la companyia si l'espectacle no compleix uns mínims, establerts prèviament en uns paràmetres, tant de satisfacció del públic, un 8,5, com d'afluència, 70.000 espectadors.

"És un espectacle que nosaltres tindrem uns paràmetres de satisfacció, d'afluència de gent... és a dir, ens hem marcat quatre anys, però si l'any que ve l'espectacle no agradés al públic i no hi hagués l'assistència que esperem es podria resoldre el contracte. Per tant, el Cirque du Soleil continuarà sempre que hi hagi una bona acceptació del públic".

Jordi Torres. ministre de Turisme i Comerç

El Mountain Music, a final de juny

Sobre el Mountain Music Festival, el ministre ha avançat que arribarà els dies 29-30 de juny a l’aparcament del Tarter, en col.laboració comú de Canillo. Hi haurà música dels anys 80-90 i vindrà un DJ top-3 mundial que punxarà el dissabte.

Torres també ha dit a Ràdio Nacional que es vol impulsar recuperar la figura dels autocines com els que hi havia als anys 60 o 70. Podrien ser una realitat a final de l'any vinent o el 2025. Les previsions de Turisme són d'acabar l'any amb 11 milions de pernoctacions, una xifra pròxima al límit de la capacitat d'Andorra. 

Informa: Redacció

Comparteix:

Andorra i Catalunya intercanviaran professionals sanitaris Andorra es vol fer un lloc en l'arbitratge internacional