ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La RN-22 d'accés a França reobrirà aquest divendres al migdia en els dos sentits

www.andorradifusio.ad

Finalment, després de vint dies, divendres quedarà restablerta la circulació a la RN-22 i es podrà reobrir l'accés amb França. Així li ho ha avançat el prefecte d'Occitània al cap de Govern a Tolosa de Llenguadoc. La rapidesa i els mitjans dipositats per França permetran restablir la connexió amb el Pas de la Casa abans del previst.

Aquest divendres quedarà restablerta la circulació en els dos sentits de la marxa a la carretera francesa RN-22, que connecta amb el Pas de la Casa. Així ho ha anunciat el prefecte de la regió d’Occitània després de la trobada d’aquest dilluns al matí.

S’habilitarà un traçat provisional amb una limitació de velocitat, la qual cosa permetrà que continuïn els treballs d’estabilització a la zona del pont de la Mina, on hi va haver l’esllavissada. La magnitud de la situació és important, ja que s’han mogut uns 20.000 metres cúbics de terra. Després de les dues primeres fases de preparació del terreny i d'assegurar la zona, la tercera fase finalitzarà divendres. És la que ha consistit a treure terres i preparar el desviament alternatiu.

Antoni Martí ha celebrat la celeritat amb què s’ha treballat des de França i els esforços que s’hi han dipositat per reobrir la connexió amb Andorra abans del que es preveia. "La paraula que se'ns va donar s'ha mantingut, perquè s'han posat tots els mitjans humans i materials", assegura el cap de Govern en funcions. Així ho ha refermat, el prefecte d'Occitània, Ethienne Guyot, qui ha insistit que s'ha treballat amb horaris ampliats per accelerar els treballs.

Aquestes tres fases han tingut un cost d'1,5 milions d’euros. Ara en quedarà una de quarta, que consistirà en l’estabilització definitiva de la muntanya. Un cop reoberta la carretera començaran a treballar en el projecte i la previsió és que els treballs puguin estar acabats abans que comenci la propera temporada d’hivern.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

34.238.190.122