ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El SAAS activa els protocols de seguretat a l'hospital arran del positiu per coronavirus de set sanitaris i dos pacients

www.andorradifusio.ad

Detectat un brot de coronavirus a l'àrea de pal·liatius de l'hospital que afecta sis professionals, un estudiant en pràctiques i dos pacients. El SAAS ha activat el protocol de seguretat i ha tancat i aïllat la planta de medicina interna per poder fer-ne el seguiment. D'altra banda, el brot al centre penitenciari ja afecta 10 agents i 5 interns. Les darreres hores s'han detectat 76 contagis nous i 112 recuperacions, que situen els casos actius en 827.

El SAAS ha activat el protocol de seguretat a l'hospital en haver-se detectat un brot de coronavirus que afecta dos pacients, cinc auxiliars d'infermeria, un infermer i un estudiant en pràctiques.

Els dos pacients contagiats, que tenen símptomes lleus, han estat traslladats a la planta habilitada per a malalts de la Covid-19 i s'han fet proves als 14 malalts ingressats a la mateixa planta, que ha quedat tancada i aïllada per poder fer-ne el seguiment.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que "s'ha descobert arran d'una professional que va tenir símptomes, però que va coincidir amb el cribratge". També ha assenyalat que s'ha avançat un segon cribratge per determinar si hi havia progressió del virus.

76 nous casos detectats les darreres 24 hores

Salut ha registrat les darreres 24 hores 76 contagis nous, que situen el nombre de casos totals en 6.142 des de l'inici de la pandèmia. Els actius es mantenen per sota del miler, 827.

La pressió sobre el sistema hospitalari augmenta lleugerament amb tres ingressos més, que a hores d'ara fan 21 hospitalitzacions, 12 a planta i 9 a cures intensives, 6 de les quals amb ventilació mecànica. La taxa de reproducció baixa i se situa en 0,87. La d'incidència continua disminuint lentament.

El Govern ha creat una taula amb tots els indicadors epidemiològics que el guia en la presa de decisions. En aquest sentit, el cap de Govern, Xavier Espot, ha destactat que aquest és un indicador "importantíssim" a l'hora de decidir si aplicar mesures de flexibilització o d'enduriment.

El cribratge periòdic al centre penitenciari ha permès detectar més positius del brot detectat aquest dijous. En total hi ha 10 agents i cinc interns afectats.

A les escoles, hi ha 35 aules confinades, 12 totalment i 23 de manera parcial. Pel que fa al cribratge d'hivern, la primera fase començarà el 30 de novembre amb alumnes i personal de batxillerat i formació professional. La resta de nivells educatius, es faran les proves la tercera setmana del mes que ve amb tests de saliva.

Després d'estar instal·lat gairebé una setmana al Pas de la Casa, l'stop-lab mòbil se situarà a partir de dissabte a Sant Julià de Lòria.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest divendres 20 de novembre del 2020:

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Txema Galilea-Arxiu RTVA

Comparteix:

3.239.236.140