ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Turisme confia en el visitant francès i prepara noves propostes per reforçar els valors del país de forma transversal

www.andorradifusio.ad

Aquesta serà la temporada del turista francès. Ho ha dit la ministra Verònica Canals al programa 'Ara i Aquí' d'RNA

Canals no dona per perduda la temporada d'esquí tot i que França i Espanya anuncien nous terminis de confinament i mesures més restrictives, més per la banda catalana.

De fet ha dit que el turisme francès ha estat la gran sorpresa, un turisme que ha passat de veure Andorra com una destinació d'un dia a estades més llargues.  "Els francesos ens veien com una destinació d'un dia i amb la pandèmia han descobert el país més enllà del Pas de la Casa. Han tingut un pes considerable i han vingut de regions de França d'on no venien, com la Bretanya o Aquitània". Per tant, ara per ara el considera el gran valor fins que la situació no millori.

Amb tot, Canals veu molt difícil una obertura total de les estacions d'esquí. Creu que la marca Andorra no es veurà afectada perquè hi haurà "menys pistes però amb qualitat". "La temporada no es pot donar per perduda fins que no es conegui què decideixen els països veïns".

De cara al futur més immediat, confia que, tot i que el turisme és el sector més perjudicat per la pandèmia de la Covid-19, "la recuperació sigui ràpida per les ganes que tindrà la gent de viatjar".

Considera que l’Andorra post-pandèmia ha de traduir-se en una experiència intensa i transversal. "La gent busca seguretat sanitària i experiències amb molt contingut en natura i cultura, i Andorra ho pot oferir de forma intensa i concentrada en 468 km2", argumenta la ministra. En aquest sentit assegura que la pandèmia ha posat de manifest precisament que aquests són els punts que cal reforçar. Actualment es preparen "més itineraris de natura per donar a conèixer Andorra de forma més lúdica i familiar". "Hem de treballar molt bé el contingut del producte en els eixos gastronomia-natura-salut-cultura".

Finalment, Verònica Canals ha defensat que "les vacunes ens ajudaran a recuperar la mobilitat i tornar a reactivar l'economia".

Entrevista completa a la ministra Verònica Canals a l'Ara i Aquí:

Informa: Rosa Alberch - Yasmina Canedo
Imatge: Arxiu RTVA - Albert Aymamí

 

Comparteix:

34.239.150.57