Estira la llengua

Comparteix:

Estira la llengua: Pedigrí.cat

Cada setmana, repassem amb un to molt desenfadat però rigorós l'actualitat de la llengua catalana: reivindicacions, agressions, progressos... d'arreu dels territoris on es parla. Ampliem el coneixement general de les singularitats de la nostra llengua i donem un cop de mà per saber-la parlar millor. Tot, amb l'objectiu de conscienciar els membres de la nostra comunitat lingüística que són els únics garants de la continuïtat de la nostra parla. Tot això, amb Agustí Mas, Berta Subietas, Adrià Mateu, Maria Cucurull, Marcel Farinelli, Sac Nicté García, Diana Pérez, Jordi Terme i Aran Comín! 
Menció de qualitat del Premi Ràdio Associació Catalunya 2013 al millor programa de ràdio!


 • Pedigrí català: drets lingüístics universitaris

  A Catalunya tens el dret d'estudiar a la universitat en català. Aquest és només un dels drets lingüístics que tenen els universitaris catalans. La Plataforma per la Llengua engega una campanya per defensar-los i la Berta ens ho explica detalladament en aquest Pedigrí Català.

 • Pedigrí català: l'InformeCAT 2016

  La Plataforma per la Llengua ha presentat l'InformeCAT, un document anual que recull totes les dades sobre l'estat de la llengua arreu dels Països Catalans. En aquest Pedigrí Català n'extraiem els titulars principals!

 • Pedigrí català: l'art de posar noms

  Productores que fan orinar, vehicles onanistes, i dietistes que et conviden a un "sant tiberi"... La Berta ens parla de tot allò relacionat amb l'art de posar noms a les coses i també a les persones.

 • Pedigrí català: 33 anys de normalització lingüística a Catalunya

  Al Pedigrí Català d'aquesta setmana fem repàs de tot el que s'ha aconseguit amb aquests 33 anys des de l'aprovació de la primera llei de normalització lingüística de Catalunya.

 • Columna Farinelli: Sant Jordi i la projecció de Catalunya

  En Marcel Farinelli reflexiona sobre com, els últims anys, la diada de Sant Jordi serveix per projectar internacionalment la cultura catalana i Catalunya com a país.

 • Pedigrí català: assessorament lingüístic empresarial

  Estàs muntant un negoci i el vols donar a conèixer? Tens dubtes a l’hora de redactar textos en català per a la teva empresa? Busques eines per emprar bé el català en l’àmbit empresarial? CatEmprèn t’hi ajuda i la Berta t'explica com funciona.

 • Pedigrí català: l'efecte mirall de les llengües

  L'estima i la preocupació que, en algunes instàncies, hi ha pel català als nostres països fa que, de vegades, immigrants amb llengües maternes minoritàries les redescobreixin i augmenti l'estima que els hi tenen.

 • Pedigrí català: la comprensió entre gent gran i metges

  Som conscients de com la nostra expressivitat es va empobrint mentre la gent gran conserva una gran riquesa lingüística. El fet és que això crea reptes lingüístics a les noves generacions de metges. La Berta ens parla d'aquest fenomen al Pedigrí Català!

 • Pedigrí català: l'ús del català a Catalunya Nord

  Amb la Berta analitzem les dades de l'estudi d'usos lingüístics de la Catalunya Nord que la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Perpinyà i el Consell General de la Catalunya Nord acaben de treure del forn.

 • Pedigrí català: el català col·loquial

  La Berta ens recull les conclusions de l'entrevista que la Maria Curull ha fet al lingüista Jaume Salvanyà per al suplement de llengua d'El Periòdic d'Andorra.

Facebook

Twitter