- El CE Sant Julià de futbol sala encadena la tercera derrota consecutiva després de caure a casa davant Les Corts per 2 gols a 6. Els de Moisés Gonçalves continuen antepenúltims a la classificació. - El Saló del Videojoc tanca la novena edició amb èxit de participació de públic en les activitats proposades. Amb una programació més diversa l´edició d´enguany ha aconseguit combinar l´oferta educativa amb la lúdica a través de tallers, activitats i xerrades oferts per la Universitat d´Andorra. - Joan Verdú s´acomiada dels Jocs sense poder completar el gegant. Una sortida del traçat a l´inici de la segona mànega ha impedit l´esquiador andorrà acabar la prova amb què tancava la seva participació als Jocs. - L´obertura econòmica no ha estat del tot positiva per a alguns sectors, com ara el transport. Les empreses del país ho tenen difícil per competir amb grans plataformes logístiques. El sector espera que l´acord d´associació aporti més oportunitats per poder treballar fora del territori andorrà. - 3 videojocs francesos en fase de desenvolupament participen enguany al Saló del Videojoc. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de l´ambaixada francesa amb el saló, per tal d´apropar als joves els coneixements i experiència de joves professionals de la indústria. - Èxit d´ocupació a les pistes d´esquí la setmana de Carnaval. Vallnord ha arribat als 48.000 dies d´esquí, amb puntes que han superat els últims tres anys. Grandvalira ha apuntat també que les sensacions d´aquesta temporada són positives. - Aquest dilluns comença el període de vaga de la funció pública. No hi ha previstes accions, només les assemblees del cos d´ensenyament, la policia i els duaners. Una vaga que desperta disparitat d´opinions entre la població. Alguns l´entenen, altres, com els pares, lamenten les complicacions que no es facin classes lectives. Un dels sectors crítics amb la vaga ha estat el dels jubilats
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

RNA celebra el Dia mundial de la ràdio des d'un clípol

  Noticies » Societat   13 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

En el Dia mundial de la ràdio, aquesta casa ha volgut commemorar l'efemèride sortint al carrer i apropant-se als oeints. L'"Ara i Aquí " i els "Becaris" han pujat a l'autobús.

Aquest dimarts la ràdio assumeix el protagonisme arreu del món. Tot i l'evolució en l´àmbit tecnològic, el mitjà radiofònic continua sent al segle XXI un dels canals amb més immediatesa. 

La Unesco va decretar el 13 de febrer com la jornada per retre homenatge a aquesta eina de comunicació. Ràdio Nacional no ha faltat a aquesta cita i ho celebra sortint al carrer. Com és el cas de l´"Ara i Aquí", que ha fet part del programa en directe en un autobús. El director d'RTVA, Xavi Mujal, ha recordat com "aquest país va lligat al món de la ràdio" des de l'existència d'emissores tant importants com Radio Andorra i Sud Radio. "És el millor mitjà que existeix", ha afegit.

Una proposta, la de Ràdio Nacional, que ha estat acollida pels usuaris de l'autobús d´una manera  especial: "Amb sorpresa, perquè la gent no ho acabava d'entendre, però finalment ho han viscut amb normalitat, ja s'han acostumat a les càmeres i a com conversàvem fent ràdio", ha dit Mujal.

Enguany, el Dia mundial de la ràdio està dedicat a l´esport i per aquest motiu, el programa "Becaris" també ha pujat a l´autobús. Ho ha fet per espai d´una hora i hi ha traslladat la seva tertúlia esportiva a aquest entorn original.

Informa: Ivan Álvarez
Imatge: Marta Paixà/David Ramos