L'ACU denuncia casos d'assetjament immobiliari

www.andorradifusio.ad

L'Associació de Consumidors i Usuaris (ACU) ha denunciat que en el poc de temps que porta funcionant ja ha rebut nombroses queixes sobre assetjament immobiliari per part de propietaris contra llogaters. Alerta que aquesta situació pot derivar en problemes greus. Demana canviar la renovació dels contractes de lloguer per donar més estabilitat.

El president de l'ACU ha assegurat en una entrevista al programa "Ara i aquí" de Ràdio Nacional que estan registrant casos d'assetjament immobiliari que inclourien amenaces.

Segons el president de l'associació, Lluís Ferreira, hi ha propietaris que amenacen els llogaters amb presentar-se al pis per verificar si està net o pintat "o buscaran un altre inqulí".

Ferreira alerta que aquests propietaris han de tenir en compte que la seva situació inclou drets però també deures.

A més, opina que els actuals contractes d'arrendament poden portar a la incertesa als llogaters. I és així perquè després dels 5 anys inicials la renovació és anual. Creu que hauria de ser cada tres anys. Denuncia que "al cap de 5 anys et comuniquen que tindràs un augment de 200 o 300 euros de lloguer, fas un esforç per assumir aquest increment però l'any següent et trobes amb el mateix". D'aquesta manra, afegeix, el neguit es manté durant tot l'any per si el llogater podrà pagar o s'haurà de buscar un altre pis.

A més, pensa que les mesures del Govern per pal·liar el problema de l'habitatge són a mitjà i llarg termini però que es necessiten propostes que puguin funcionar de manera més immediata.

Entrevista completa al president de l'ACU, Lluís Ferreira, a l'Ara i AquíInforma: Pere Moliné
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

Afers Socials lloga dos pisos per a infants i joves de la Gavernera El festival d'arts islàmiques es clou amb la inauguració d'una de les obres més esperades