ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'AGIA considera les mesures urgents per l'habitatge "un pegat" i demana que no es posin traves

www.andorradifusio.ad

El Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris diu que no li consta que les mesures urgents per facilitar l'accés a l'habitatge hagin tingut efectes importants en el mercat. El president demana que no es posin traves per a la creació d'habitatge. I es queixa que els comuns no hagin aportat dades per conèixer la situació real del mercat.

Jordi Galobardas assegura que l'Agia no percep cap millora important en les tensions del mercat de l'habitatge amb les mesures urgents aprovades a principi d'any, entre les quals hi ha la congelació del lloguer. Considera que "no fan front a l'arrel del problema". "És un pegat" que "atura el cop uns mesos" però creu que la causa de tot plegat és que "no s'han fet els deures durant una colla d'anys". "Va haver una crisi immobiliària que va impedir noves promocions però després no hi ha hagut cap mena d'incentius".

Indica que el nivell dels preus té relació amb l'oferta i demana a l'administració que ajudi a la creació d'habitatges. Demana "simplement no posar traves com les que s'està trobant qualsevol promotor que vol tirar endavant projectes de pisos en règim de lloguer o de venda".

Sobre l'estudi per tenir una radiografia exacta del sector i del mercat, Galobardas assegura que encara no hi ha dades en ferm i critica que els comuns no aportin dades que des de l'Agia es consideren cabdals. "És lamentable no haver tingut la col·laboració dels comuns", manifesta afegint que només en algun cas li consta que "s'ha començat a fer alguna cosa".

El president de l'Agia indica que hi ha hagut augment del preu del lloguer, sobretot a les parròquies centrals, però no del de compra. I a hores d'ara no creu que es pugui parlar de bombolla immobiliària ni de risc que pugui arribar.

Informa: Sergi Expósito-David Domingo
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: