Entra en vigor la congelació dels lloguers

www.andorradifusio.ad

Entra en vigor la congelació dels arrendaments per un any que estableix que el preu només es podrà augmentar el 0,7% de l'IPC. Aquesta mesura destinada a pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu és una de les esmenes al pressupost del 2019. Els comptes de l'administració han estat publicats avui al BOPA.

Pel que resta del 2019, el Govern obligarà que les renovacions dels contractes de lloguer augmentin només l'IPC, si no hi ha hagut prèviament un acord entre arrendatari i propietari.

És una de les iniciatives més destacables del Govern per a mirar de trobar respostes al problema de l'habitatge i que pretén que durant aquest període s'arribi a una solució definitiva.

Les persones que ja hagin patit un increment desmesurat del lloguer podran sol·licitar ajuts a l'habitatge.

L'ACU va assegurar sobre aquesta pròrroga automàtica dels contractes que contribuiria a donar més estabilitat al mercat. Forma part del pressupost d'aquest any que ha sortit publicat al BOPA aquest dimecres.

Pel que fa als comptes públics d'enguany preveuen un dèficit de 13 milions d'euros i unes despeses de 457 milions. Compleixen, per primera vegada, la llei de sostenibilitat de les finances públiques. L'endeutament previst està per sota del que es registra en els estats veïns.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Preus mínims per al tabac D'Acord presenta els candidats territorials a les eleccions del 7-A