Les piscines exteriors es preparen per reobrir un cop publicades les normes a seguir

www.andorradifusio.ad

Un cop publicat el decret al BOPA, les piscines a l'aire lliure ja poden obrir les seves portes seguint però totes les normes sanitàries i d'aforament marcades per Govern. Ja són moltes les que estan treballant en la reobertura, tant les d'hotels, que s'obren al públic en general, com algunes públiques com la d'Encamp, que preveu obrir portes dissabte 20 de juny.

La piscina de la Mola d'Encamp ja treballa en la reobertura de les seves instal·lacions de cara al 20 de juny. Una reobertura que haurà de tenir en compte les noves normes sanitàries decretades pel Govern i que busquen evitar més contagis de la Covid-19.

Així, el decret del Govern preveu mesures extra de neteja sobretot de la zona de les platges, baranes, vestuaris i altres zones d'ús comunitari.

També s'estableixen circuits tant d'entrada com de sortida de les instal·lacions per evitar encreuaments. També es limita l'aforament segons la capacitat de cada piscina i es limitaran els espais a la gespa.

A Encamp l'aforament serà d'un terç de la seva capacitat i podrà acollir fins a 115 persones. Per fer-ho àgil han acordat fer un sistema de torns de matí i de tarda però sense cita prèvia, el preu serà el mateix que l'any passat.

El conseller de Joventut i Esports del comú, Xavier Fernández, detalla que a les 14.30h "les persones del torn de matí hauran de sortir i a la tarda hi haurà un nou accés de 115 persones més". "Entre torn i torn es farà un treball de desinfecció important a la zona aquàtica i, constantment tant al matí com a la tarda, a tota la zona de vestidors i lavabos". 

L'ús de la mascareta només serà obligatori en vestidors i en zones de concentració de gent. Unes mesures similars hauran de seguir la resta de piscines tant d'hotels com públiques que ja treballen en la seva reobertura.

És el cas del càmping Xixerella que ja ha fet tots els passos per poder obrir les instal·lacions complint tota la normativa. En aquest cas l'aforament serà inferior tenint en compte la seva extensió i no disposarà de gandules.

La que no obrirà aquest estiu és l'exterior dels Serradells. El comú sí que aposta però per repetir la fórmula d'aquaparc de l'estiu passat.  De fet aquesta mateixa setmana ha tret un concurs nacional urgent per adjudicar aquest projecte.

Un projecte, això sí, que haurà de seguir totes les recomanacions sanitàries. De fet el comú ja ha anunciat que seran les empreses que optin al concurs les que hauran de tenir les propostes validades pel ministeri de Salut. Les ofertes es poden presentar fins el 25 de juny.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Xabier Moreira

Comparteix:

Cooperand no enviarà voluntaris aquest estiu a Bolívia pel coronavirus Sense canvis en les dades sanitàries de la Covid-19 amb 21 casos actius