Landry Riba: "Un aeroport nacional requeriria d'unes infraestructures de control considerables"

www.andorradifusio.ad

L'acord d'associació amb la Unió Europea jugaria el seu rol en el funcionament d'un aeroport nacional. La infraestructura hauria de disposar de controls duaners importants per complir la lliure circulació de mercaderies i persones. Un aspecte, aquest últim, en el qual encara s'està treballat, segons ha explicat el secretari d'estat d'Afers Europeus, Landry Riba.

Disposar d'un aeroport en territori nacional tindria afectació en el marc de l'acord d'associació amb la Unió Europea. La infraestructura hauria de complir aspectes com la lliure circulació de persones i de mercaderies.

Així ho ha confirmat la programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, el secretari d'estat d'Afers Europeus, Landry Riba. Assegura que "un aeroport dins d'Andorra suposaria un punt d'entrada directe des de l'espai Schengen cap a no Schengen i requeriria d'unes infraestructures de control considerables". Desconeix, però, si aquests mecanismes s'han quantificat en els pressupostos que la Cambra de Comerç ha avançat per a la construcció d'un aeroport (entre 500 i 700 milions d'euros).

Landry Riba ha reiterat que s'està treballant per mantenir les quotes d'immigració en el marc de la negociació de la lliure circulació de persones. Assegura que en cert sentit Europa està disposada a fer un vestit a mida per respectar les especificitats i característiques d'un Estat petit com és Andorra. Ha indicat que el país "demana un tractament diferent als principis generals en algunes qüestions". "Això vol dir un vestit a mida? En certa manera sí", planteja el secretari d'estat, afegint que "hi ha precedents" i que "no seria la primera concessió que faria la Unió Europa amb un estat de petites dimensions amb qui manté relacions". Remarca que "és una negociació" i que, tot i que a Europa no li agrada fer vestits a mida, "en alguns moments els ha de fer".

Riba ha assegurat que un dels encàrrecs de la secretaria d'estat es començar a treballar per aplanar el terreny per fer un referèndum.

Entrevista completa al secretari d'estat d'Afers Europeus, Landry Riba, a l'Ara i Aquí:

Informa: Ana Alamán
Imatge: Vicente Bellot

Comparteix:

Ajornen el judici contra l'exdirector de la presó el 2014 per revelació d'informació Els Vespres d'Estiu de Sant Julià de Lòria mantenen el format i afegeixen noves ubicacions