ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

López assegura que la majoria no posarà solució a l'habitatge perquè molts són propietaris d'immobles

www.andorradifusio.ad

El cap de llista del PS a les pròximes eleccions generals, Pere López, ha afirmat que la problemàtica de l'habitatge no trobarà cap solució amb el Govern i els grups de la majoria actual, ja que alguns dels seus membres són grans propietaris i, per tant, part interessada. Ho ha dit a 'Els matins de la Nacional'.

"Hi ha molta gent en una posició important avui en dia al Govern i als grups parlamentaris de la majoria que són dels principals propietaris immobiliaris d'aquest país i no serà amb ells que aquest tema veurà una solució. Nosaltres ho tenim molt clar. Portem 3-4 anys demanant solucions i demanant seure per tractar-ho, per dibuixar un pla d'acció perquè hi hagi habitatge públic, per trobar solucions per als joves i la gent gran, i ha estat impossible".

El líder socialdemòcrata critica que les polítiques del Govern de coalició han estat enfocades a atreure inversors i residents d'alt nivell adquisitiu, que han afavorit una construcció enfocada al mercat de luxe perjudicant el mercat del lloguer destinat a la població en general.

"La política que s'ha volgut fer aquests anys és una política per atreure residents d'alt nivell, com youtubers i d'altres, i abandonar i no fer polítiques per a les persones que vivim en aquest país i que necessitem d'aquestes polítiques per continuar vivint en aquest país."

Sobre les finalitzacions de contracte d'alguns llogaters, López ha assegurat que el Govern els hauria de protegir com marca la legislació actual.

"S'està fent fora moltes famílies dels seus pisos de lloguer tot i que la legislació ho protegeix. El Govern no està fent prou per informar les famílies i tothom sap què passa si et diuen que no et renoven el contracte."

Els propers comicis generals són, segons Pere López, els més importants de l'era moderna a Andorra. El socialdemòcrata ha insistit que a les eleccions de l'any vinent s'haurà de motivar l'electorat perquè vagi a votar. Per a López, ara més que mai, és vital combatre l'abstenció a les urnes.

Entrevista completa a Pere López a 'Els matins de la Nacional':

Informa: Sílvia Mestre

Comparteix: